Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářské koblihy

Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme jej ještě před samotným kynutím koblih. Pak už jen smažíme.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Denisa

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

Z tohoto množství je asi 25 koblížků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 688 kJ /
2 794 kcal
Bílkoviny80,34 g
Tuky79,15 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy420,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme droždí, lžíci cukru, 100 g mouky a 125 ml vlažného mléka (vše z již odvážených surovin) a zaděláme kvásek, který necháme zkynout. Krok 2: Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme v parní lázni, až hmota zhoustne a je vlažná. Krok 3: Pak přidáme vykynutý kvásek, zbytek mouky, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk. Krok 4: Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme oblíbenou marmeládou a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout. Krok 5: Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran.

Zveřejněno 2. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrářské koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RoP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrářské koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RoP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak jsem měla ohromnou chuť na koblihy, zadělala jsem je přesně a to podotýkám že opravdu přesně na gram podle tohoto receptu a dělala jsem vše podle popisu :-/ mimo toho že tam pár věcí chybí mi přijde, že autorka receptu ho jen viděla a nedělala:-(
No po 3 hodinovém kynutí těsto nic moc ( přirovnala bych konzistenci k vánočním perníkům ) nedalo se s ním vůbec pracovat a ke kynutému těstu mělo daleko.:-S Uberu bod, protože jsem opravdu nevytvořila koblihy ;-(;-( a tak jsem se snažila.Těsto nakonec skončilo v popelnici, tenhle receptík už dělat nebudu ..... :no::no::no:

asi je zkusím:yes:Nevím co je na tom složitého:-?Nemáš tam napsáno kdy se přidá zbytek mouky;-)

Myslím,že je to zbytečně složité!!!:-O

:-p:-p:yes:

mnam:-p

Tématické fráze:
koblihy bez kynutí, cukrářské recepty, koblihy recept bez kynutí, cukrářské droždí, kobliha recept, maminčiny recepty koblihy, koblihy bez drozdi, kvásek na koblihy, koblihy bez rumu, koblihy smažené, cukrářské droždí recepty, testo na koblihy, recept na koblihy bez kynutí, cukrářské koblížky, maminčiny koblihy, smažené kynuté šišky, smažené šišky jako koblihy, cukrářské receptury, koblihy recepty, kynuté koblihy

Suroviny:
mouka hladká, mouka hrubá, cukr, žloutek, droždí, tuk, mléko, rum, vanilka, sůl, marmeláda

Přidat fotografie receptu