Suroviny
Porce: 10 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 038 kJ / 6 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,04 g |
Tuky | 395,12 g |
Vláknina | 42,13 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 648,17 g |
Postup přípravy
Každý kus těsta rozválíme a přendáme do formičky. Aby nám těsto nedělalo bubliny, položíme na těsto pečící papír a nasypeme na nej cokoli těžkého, co můžeme péct (já dávala fazole). Těsto pečeme na 180 stupňu cca 10 -12 minut.
Upečené korpusy necháme schladit. Krok 2: Rozkvedláme mléko s pudinkem a uvaříme puding do husta, osladíme jej. Vmícháme máslo a vaječný likér. Tento krém dáváme do korpusů jako první. Rozdělme do 10 korpusů. Krok 3: Na čokoládovou pěnu budeme potřebovat šlehačku a čokoládu.
Šlehačku vyšleháme do husta.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění čokoládu vyndáme a mícháme, dokud teplota se nesníží, poté vmícháme do vyšlehané smetany. Tu přendáme do cukrářského pytlíku. a dozdobíme korpus čokoládovou pěnou. Krok 4: Sušenky rozmělníme a posypeme navrch.
Zveřejněno 11. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tartaletka s krémem z vaječného likéru a čokoládovou pěnou s lotus sušenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m6r
Moje poznámka
Tartaletka s krémem z vaječného likéru a čokoládovou pěnou s lotus sušenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m6r
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
tartaletky s vaječným likérem,
krém z vaječného konaku,
zákusek z vaječného likéru,
tartaletky recept,
sušenky lotus recepty,
buchta z lotus sušenek,
ovocná tartaletka,
recept tartaletka,
rebarborová tartaletka,
lotus sušenky recept,
zakusek vajecny liker,
čokolády v likeru,
tartaletka recepty,
linecká tartaletka,
krém vaječný likér,
maková tartaletka,
pečeme z vaječného likeru,
recept ovocná tartaletka,
buchty z lotus susenek,
sušenky recepty
Suroviny:
žloutek,
máslo,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
cukr moučkový,
citron,
kakao,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
likér vaječný,
cukr,
smetana,
čokoláda hořká,
sušenky karamelové
Komentáře (3)