Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fish & Chips ze sušené portugalské tresky

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 20 minut + namáčení masa 2 - 4 dny

20 minut + namáčení masa 2 - 4 dny

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 839 kJ /
3 308 kcal
Bílkoviny172,68 g
Tuky25,56 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 401 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy584,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresku, kterou připravujeme 2 – 4 dny dopředu (dehydrovaný a prosolený kus ryby) omyjte studenou vodou, vložte do misky kůží nahoru a celou ji zalijte studenou vodou. Několikrát denně vodu měňte.
Připravenou tresku zbavíme kůže a nakrájíme na špalíky cca 2x2 cm. Krok 2: Do střední mísy dáme prosátou hladkou mouku, přidáme kávovou lžičku cukru, větší špetku soli a čerstvě mletý pepř dle chuti. Promíchanou moučnou směs zalijeme perlivou vodou a přidáme vaječný žloutek. Vše společně prošleháme. Následně si z jednoho bílku ušleháme sníh, nemusí být zcela dotuha, stačí řidší pěna, kterou následně vmícháme k prošlehané moučné směsi. Krok 3: Špalíky obalujeme v těstíčku a opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova a podáváme nejlépe se steakovými hranolky.

Zveřejněno 11. 12. 2016

Poznámka autora Colombo65

Delikatesa a součást portugalské kuchyně. Prastarý způsob konzervace rybího masa z dob portugalských objevitelských výprav. Důležité je dokonalé odsolení. Sušené tresčí maso se musí před samotným vařením zhruba dva až čtyři dny máčet ve vodě, aby nabylo původní vlhkosti a zbavilo se přebytečné soli. V průběhu uvedené doby namáčení treska nabyde původních rozměrů, změkne a odsolí se. Teď už jen kde ji koupit, internet nebo si ji nechat dovézt z Portugalska, což byla i moje volba. 

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fish & Chips ze sušené portugalské tresky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7q9w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fish & Chips ze sušené portugalské tresky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7q9w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Fotka osmažené tresky nemá chybu:-Q:-KRecept se mi velice líbí:yes:

<3::-K:yes:

<3 skvělé

Tématické fráze:
sušené ryby recept, sušená ryba recepty, treska tmavá recepty, fish, portugalské rybí recepty, treska recept, sušené ryby recept, fotka fisch and chips, recept sušená ryba, dehydrování recepty z vajec, fish and chips recept, susene ryby recepty, portugalské recepty, odsolení kaparů, rybí chipsy z tresky, fish and chips videorecepty, recepty na sušenou tresku, sušená ryba chips, recepta na sušenou tresku

Suroviny:
treska, mouka hladká, vejce, voda perlivá, pepř mletý, sůl, cukr, olej

Přidat fotografie receptu