Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé na kmínu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 102 kJ /
1 459 kcal
Bílkoviny237,13 g
Tuky46,67 g
Vláknina10,90 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 489 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy19,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme. Krok 2: Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno nakrájenou cibuli. Cibuli pomalu orestujeme do lehce zlatavé barvy, zasypeme drceným kmínem a zlehka zarestujeme. Jakmile kmín zavoní, vložíme plátky masa a opečeme postupně ze všech stran. Maso se zatáhne a zůstane šťavnaté. Krok 3: Podlijeme cca 1 litrem vývaru z kostí a pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Krok 4: Na závěr zahustíme zlehka máslovou jíškou a ještě cca 15 minut zlehka necháme provařit. Do hotové omáčky vložíme oříšek másla a necháme jej rozpustit a vmícháme do omáčky – bude krásně lesklá. Krok 5: Jako přílohu podáváme šťouchané brambory nebo houskový knedlík.

Zveřejněno 11. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé na kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9v9P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé na kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9v9P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

misak2: po osmi letech bych už to nechala ,,plavat"
;-)

casino: 😡nechytejte za slova

:-)<3:yes::-K

Místo plátků jsem maso nakrájela na kostičky, máme to tak raději...

Colombo65
Vy jste ještě "mladé maso" ale už pomalu také nalézáte zalíbení v jednoduchých (TAKE5) a takřka dietních jídlech:yes:

"Maso se zatáhne a zůstane šťavnaté."
No, zkuste příště zkusit uvařit stejné jídlo stejně ve dvou stejných kastrolech, pouze s tím rozdílem, že jen jedno maso budete "zatahovat". Pak hotová jídla naslepo ochutnejte (ideální by bylo, kdyby degustovala osoba nezúčastněná) a dejte vědět, zda byl rozdíl ve šťavnatosti masa :-)

casino: :-D:yes:

<3 vypada to moc hezky

Tématické fráze:
vepřové kare, vepřové karé recepty, vepřové na kmíně, vepřová kotleta na kmíně, co je vepřové karé, vepřové nudličky na kmíně, karé, vepřové karé recept, recepty z vepřového karé, recepty - vepřové karé, vepřové karé - recepty, recept vepřove kare, veprove na kminu, recept na veprove kare, vepřové karé na smetaně, recept na kare, vepřové na kmíně recept, kare bez kosti, veprove na kmin, tecept vepřové vepřové karé

Suroviny:
pečeně vepřová, vývar masový, cibule, kmín drcený, sádlo vepřové, jíška máslová, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu