Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburgerové housky

Pár surovin, které jsou potřeba pro dokonalé hamburgerové bulky, trocha pekařského umu a doma to voní jako v pekárně. Kynuté drobné pečivo sypané sezamem jistě dokáže připravit i začátečník. K tomu maso a zelenina a skvělá večeře je na stole.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pracharici pracharici

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 235 kJ /
6 509 kcal
Bílkoviny207,08 g
Tuky121,24 g
Vláknina58,44 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 3,36 g
Sůl8,21 g
Sacharidy1 118,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrobené droždí smícháme s cukrem, zalijeme 250 ml teplé vody z odměřeného množství a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mouky přidáme vzešlý kvásek, dolijeme zbytkem vody a přidáme i ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a necháme jej na teplém místě vykynout. Krok 3: Vál nebo pracovní plochu poprášíme lehce moukou a dáme na ni vykynuté těsto. Rozdělíme jej na 18 stejných dílů. Krok 4: Z každého dílku vytvarujeme bochánek, který přeneseme na plech vystlaný papírem na pečení a necháme ještě chvíli dokynout. Poté je pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.

TIP: Rady a tipy, jak poznat správně vykynuté těsto

Zveřejněno 13. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerové housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW0W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerové housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW0W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Na kilo a půl mouky musí stačit jedna a čtvrt kostky kvasnic. Jinak to bude těmi kvasnicemi cítit a nebudete stačit větrat až je sníte. :-D

Opravdu 4 kostky droždí:-? I když droždím nějak extra nešteřím, tohle množství mouky by vykynulo i pouhou kostkou, jedinou. Někdy to zkuste - na půl kila mouky stačí 10-15 g čerstvého droždí;-) (A minimálně u soli by bylo fajn upřesnit množství, aby začátečníci nepřesolili.)

pracharici: zvýšení dávky droždí ti větší nadýchanost nezaručí ;-) spíš po něm bude náchylnější lidi pálit žáha.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
hamburgrove housky, domácí hamburgerové housky, těsto na hamburgerové housky, hamburgerové žemle recept, hamburgrové bulky recept, hamburgrová houska, hamburgrové housky recept, hamburgrové bulky, domácí hamburgrové housky, recept na hamburgrove housky, domaci hamburgrove bulky, hamburgové housky recept, recept na hamburgrové bulky ze žitné mouky, recept na housky, recept hamburgrove housky, hamburgove housky, hamburgrová houstka recept, hamburgrové houstky recepty, hamburgrova housky, recept hamburgrové bulky

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr, voda, mouka hladká, sůl, máslo, semínka sezamová, vejce

Přidat fotografie receptu