Vdolečky (ze Slovácka)
Koláčky, drobňáčky, svatební koláčky, vdolečky. V každém regionu mají svůj osobitý název, tvar a hlavně náplň. V tomto receptu přinášíme tradiční koláčky od Slovácka s tvarohovou náplní a s posypkou.
Suroviny pro 100 kusů
100kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 662 kJ / 4 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,86 g |
Tuky | 254,79 g |
Vláknina | 21,08 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 853 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 534,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléku rozmícháme cukr, droždí a trochu z přichystané mouky a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho hodinu kynout v teple - během kynutí alespoň jednou promísíme.
Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme a nakrájíme na malé čtverečky (asi 4x4 cm).
Krok 4: Na každý z nich vložíme kousek tvarohové náplně a dobře ji do těsta zabalíme.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 220 °C.
Krok 6: Všechny vdolečky vrchní stranou smočíme v rozšlehaných vejcích a pak ji otiskneme do posýpky.
Krok 7: Na plechu je necháme znovu vykynout (přibližně 30 minut).
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 minut.
Krok 9: Ještě horké je potřeme štětečkem namočeným v rozpuštěném másle.
Zveřejněno 14. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolečky (ze Slovácka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWnl
Moje poznámka
Vdolečky (ze Slovácka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWnl
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 49 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
špetka slovácka recepty,
recepty kuchařka ze slovácka,
vdolečky bez kynutí,
recepty ze slovácka,
slovácké koláčky,
kuchařka ze slovácka,
převalované vdolečky,
špetka slovácka,
špetka slovácka-recepty,
posypka na vdolečky,
recept na slovacke svatebni kolace,
koláčky ze slovácka,
vdolečky,
kynuté slovácké vdolečky,
vdolečky recept,
slovácké vdolky recept,
posipka na vdolecky,
slovacke recepty,
slovácké vdolky,
posiypka na vdolky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
olej,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
žloutek,
droždí,
vejce,
posýpka,
tuk
Komentáře (27)