Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový chlebíček s černým česnekem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 143 kJ /
4 336 kcal
Bílkoviny67,64 g
Tuky244,05 g
Vláknina21,88 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 3,65 g
Sůl0,75 g
Sacharidy458,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu a máslo rozkrájené na kousky zahřejeme. Až se máslo rozpustí, necháme trochu zchladnout. Krok 2: Prosátou mouku, cukr, kakao, sodu a sůl promícháme. Krok 3: Za stálého míchání metličkou tenkým pramínkem přiléváme zchladlé máslo s vodou do směsi mouky (já používám robota). Krok 4: Do hladké směsi bez žmolků zapracujeme postupně jedno vejce po druhém.
Přidáme vanilkový extrakt. Krok 5: Oloupané stroužky česneku rozmačkáme vidličkou na kašičku a dobře rozmícháme s crème fraîche, aby nezůstal žádný shluk česneku a směs zapracujeme do těsta. Krok 6: Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 30-40 minut, propečení kontrolujeme špejlí.

Zveřejněno 16. 12. 2016

Poznámka autora Miquel

Chlebíčkovou formu vykládám papírem, tak že si tužkou obkreslím dno formy, pak postupně překlopím na všechny 4 boky formy, obkreslím, nůžkami vystřihnu a vyložím formu (viz. foto).

Černý česnek https://www.celostnimedicina.cz/cerny-cesnek-aneb-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový chlebíček s černým česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YD59

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový chlebíček s černým česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YD59

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

<3 mňam<3

:yes::yes::yes: +

No ja jsem se s nim setkala poprve,ve Spanelsku u znamych.Byl sladsi chuti.Nasi znami mi vysvetlili, ze obsahuje organicke slouceniny,ktere pomahaji v prevenci rakoviny.Ale taky jsem se tam dovedela,ze dozrani pri pokojove teplote ,muze trvat az dvacet mesicu.Potom jsem na to nejak zapomela,pri pracovnim vytizeni a ted s timto receptem ,jsem si to zase pripomnela.

hosta: I když chuť černého česneku není v chlebíčku nijak výrazná nebo převládající, cítíš tam takovej "vocas" který je těžko určitelný, takže jedině asi vynechat česnek.
nanny: Normální česnek bych do tohoto receptu určitě nepoužil ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Myslim k vysazeni;-)

nanny: Je to normální česnek, který se nechá ve vlhku a vyšší teplotě "fermentovat" viz. odkaz v poznámce.

<3Uz jsem se s cernym cesnekem setkala a ochutnala .Je urcite mnohem zdravejsi jako normalni cesnek.Ale moje otazka je kde ho sezenu k vysani na zahrade?K receptu :-K:yes:

Tématické fráze:
černý česnek recept, jak fermentovat česnek, kakaový chlebíček, recepty z černého česneku, černy česnek recepty, černý česnek, recepty s černým kakaem, recepty s černým s česnekem, jak fermentovat česneku, jak fermentovat černý česnek

Suroviny:
máslo, voda, mouka hladká, cukr, kakao, soda jedlá, sůl, vejce, extrakt vanilkový, česnek, crème frâiche

Přidat fotografie receptu