Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska zapečená v bramborové peřině

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 609 kJ /
385 kcal
Bílkoviny9,63 g
Tuky1,46 g
Vláknina12,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy76,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a brambory nakrájíme na kolečka. Krok 2: Do zapékací misky stříkneme olivový olej a položíme první vrstvu brambor. Krok 3: Na brambory poklademe plátky filetů tresky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zastříkneme citronovou šťávou. Krok 4: Přes plátky ryby poklademe horní vrstvu z koleček brambor. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme ještě tymián. Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 10 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 20 až 30 minut, podle trouby. Vrchní vrstva brambor by měla dostat zlatavou barvu.

Zveřejněno 16. 12. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska zapečená v bramborové peřině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2lWP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska zapečená v bramborové peřině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2lWP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zapečená treska s bramborem, zapečená ryba s bramborem, zapecena treska, zapečená treska s bramborama, zapečena ryba s brambory, ryba v perine, treska v troubě s bramborem, treska v bramboraku, treska zapečená s bramborem, zapečene filety z bramborem v troubě, zapečené treska, zapečená treska s kaši, sekaná v bramborové krustě, zapečená bramborová kaše s rybou, ryba zapečená s bramborem, zapečené filé z aljašské tresky s bramborovou kaši, treska pod perinou, treska zapecena v troubě, file v perině, zapečená ryba s bramborama

Suroviny:
treska aljašská, brambory, citron, tymián, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu