Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé makové kaiserky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny pro 18

18

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 564 kJ /
1 808 kcal
Bílkoviny61,51 g
Tuky24,07 g
Vláknina36,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy318,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30-40 minut. Krok 2: Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 15-20 minut.

Zveřejněno 3. 6. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept zde uveřejňuji s laskavým svolením Zuzanky Sladké ze stránek "Rominska" a za svolení ji velice děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé makové kaiserky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgqr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé makové kaiserky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgqr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Jana Remkova: raznici ne ražničí ;-)

dexulka:Ražničí na kaiserky?? Co to je???:-O Děkuji za krásnou fotku!!!:-)

Koupila jsem v Tescomě raznici na kaiserky,tak jsem je musela hned vyzkoušet a dopadlo to myslím dobře :-) Děkuji za pěkný a zdravý recept a posílám bod i foto ;-):yes:

Hostlik: Někdy je trochu jiná mouka, znám, to, takže bych přidala trochu hladké.

Mohu se prosím zeptat, z jakého důvodu mám těsto při dělání bochánků moc lepivé a velice těžce se sundává z rukou? Vše zpracováván dle návodu :-(

Irrena: Moc děkuji za vyzkoušení i fotečku!!:-)

Dneska upečené, jsou výborné:yes::yes::yes:Přidala jsem fotku;-)

Děkuji za bleskové odpovědi :-8

Tiež používam do pekárne len čerstvé droždie, na jednu dávku chleba dávam 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Stačí to a cesto vždy pekne vykysne. Droždie rozdrobím na vrch múky nakoniec.

Ano, vždycky. Pro mne Toprecepty-veliká škola!!!:yes::yes:

Jani a vždy vykynulo? Mně teda jo.

Merylas, dělám to úplně stejně, jak píšeš, naučily jste mne to;-)

Tygr, já tyto kaiserky ještě nepekla, ale všeobecně jak dělám v pekárně kynuté těsto, tak klasika, dolů tekutiny, pak mouka do které trochu zamíchám sůl a lžíčku cukru a čerstvé droždí rozdrobím nahoru na mouku. A opravdu se mi ještě nestalo, že by mi něco nevykynulo, tak se s tím nijak nepárám. Mám lepši zkušenosti s čerstvým droždím. Jinak ti nejspíš odpoví i autorka receptu a specialistka na pečení je tady třeba taky Cathleen;-)

Děkuji za výborný recept a prosím ostatní komentátory o radu ... v jakém stavu (klasický kvásek - mléko, droždí, cukr) a kdy přidáváte čerstvé droždí? Ptám se, protože mám problém s vykynutím těsta ... zkusil jsem dát 2x více droždí a kaiserky jsou výborné, ale stále mrňavé. ;-( předem děkuji za pomoc

V.Brennerová, díky, joo, ty voněly!;-)

Tématické fráze:
domácí kaiserky, celozrnné kaiserky, domácí celozrnné kaiserky, kaiserky z domácí pekárny, těsto na kaiserky, domácí kaiserky celozrnné, celozrnná kaiserka, recept na celozrnné kaiserky, recept na domácí kaiserky, celozrnne kaiserky recept, recepty na domácí kaiserky, raznice na kaiserky, razidlo na housky, cereální housky recept, celozrné kaiserky, domácí kaiserka, houska kaiserka, kaiserky-recept, domácí kaiserky recept, cereální houska recept

Suroviny:
voda, olej, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí sušené

Přidat fotografie receptu