Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou a slaninou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sabipupp sabipupp

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 537 kJ /
2 279 kcal
Bílkoviny62,17 g
Tuky128,69 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 406 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,54 g
Sacharidy209,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařený brambor nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a vyhněteme těsto. Krok 2: Do většího kastrolu dáme vodu se solí. Až začne vařit, těsto do ní propasírujeme přes síto. Krok 3: Uvařené halušky poznáme tak, že vyplavou na hladinu. Poté je vytahujeme a přendáváme do misky.
Přidáme navrch máslo a vmícháme do halušek, aby se nelepily, vmícháme brynzu. Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.
Nalijeme na halušky s brynzou a podáváme.

Zveřejněno 20. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWkl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

casino: :omg:jsem to tam nějak doplnila

No a kam z postupu zdrhlo těch 100 g brynzy, he? :-)

Připravuji těsto i z vařených i ze sirových brambor dělám je tak i tak. Je v tom rozdíl ale když vám zbudou brambory tak jde o to je využít. :-K

Mne cesto nepripadá ako haluškové, skôr nejaké české bramborové noky alebo talianske gnocchi...
Slovenské halušky obsahujú surové zemiaky, názov tvojho receptu láka k uvažovaniu nad jeho pôvodom...

Veronika.Hrozna: To je jedno, aké halušky varíš, teda či sú s bryndzou, kapustou, kyslou kapustou, tvarohom...varia sa vždy rovnako. ;-) A strapačky sú len iný názov pre halušky, niekde sa im vraví halušky, niekde strapačky, na Zemplíne sú to hičkoše...;-)
V každom prípade má Magduška pravdu, halušky sa robia zo surových zemiakov.;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
halušky s bryndzou a slaninou, brynzové halušky se slaninou, halusky s brinzou, halušky s brynzou, gnocchi s brynzou, halušky se slaninou, halušky s uzeným a brynzou, gnoschi s brynzou, halušky s bryndzou bez brambor, gnocchi s brinzou, slovenské gnochi s brinzou, brinzove halušky, brinzové halušky s brynzou, halusky z brinzou, noky s bryndzou a slaninou, halušky s bbynzou a se slaninou, brynzové strapačky se slaninou, bryndzové halušky se slaninou, jak servírovat halušky s bryndzou, halušky s brynzou a uzeným

Suroviny:
brambory, mouka, vejce, sůl, slanina, brynza, máslo

Přidat fotografie receptu