Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 896 kJ /
2 843 kcal
Bílkoviny71,23 g
Tuky112,80 g
Vláknina18,56 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 361 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy376,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu celozrnnou mouku smícháme s vodou a necháme půl hodiny odpočinout.
Pak přidáme všechny ostatní suroviny (droždí rozmíchané ve lžíci vody navíc), umícháme těsto a hned ho rozválíme. Krok 2: Potřeme mletými škvarky, složíme na třetiny jakoby do závinu a tento pak také složíme na třetiny – jako když děláme plundrové (překládané) těsto.
Uložíme na 20-30 minut do lednice, pak znovu rozválíme a poskládáme a opět dáme kynout do lednice. Krok 3: Po těchto posledních 30 minutách kynutí těsto vytáhneme, rozválíme na plát, asi 1-1,5 cm vysoký a urovnáme na něj do dvou řad náplň podle fotografie. Krok 4: Těsto mezi náplněmi potřeme rozšlehaným vejcem. Jednu stranu plátu překlopíme přes náplń a stejně tak překlopíme i druhou stranu plátu přes druhou náplň. Krok 5: Těsto středem rozřízneme na dvě nohy závinu a spoje k sobě přimáčkneme, třeba vidličkou.
Záviny přendáme na plech, necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-210°C/asi 25-30 minut – každá trouba ale peče maličko jinak).

Zveřejněno 21. 12. 2016

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWwr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jojój!!! Tak to nemá chybu <3

Mě by chutnala ta náplň. Hrušková povidla upřednostňuji (chuťově) před švestkovými.<3

Super :yes:

mysulka: :-8 budu ráda, když vyzkoušíš, Leni...až po vánocích znovu přijde chuť na sladké.

<3<3 vypada lahodně:-Kkrásná práce

sabipupp: děkuji:-K

Tématické fráze:
škvarkový závin, perníkový závin

Suroviny:
voda, olej, cukr, sůl, mouka hladká, mouka celozrnná, droždí, škvarky, povidla hrušková, šťáva citronová, perníčky, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu