Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin jablečný štrúdl

Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v tomto jablečném štrúdlu jako od maminky.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 910 kJ /
3 564 kcal
Bílkoviny74,93 g
Tuky94,29 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy584,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na 4 díly. Krok 2: Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku 15 cm. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečicím papírem. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud obsahují hodně šťávy, přebytečnou šťávu vymačkáme. Krok 4: Na jednotlivé pláty poklademe rozinky, strouhaná jablka a nalámané ořechy. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem dle chuti. Volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, podle zkušenosti s naší troubou. Krok 6: Po upečení můžeme vlažné štrůdly pokapat rumem.

TIP: Oblíbené jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 4. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwPE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwPE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-)<3:yes::yes: výborný štrúdl a krásné provedení :-K

tak upečeno a musím uznat že je to dobrota:-D
jablka nikdy necukruju,jen sypu skořicí.jsou sladka dost a když ne,přijde vhod jejich kyselost ve sladkém těstě;-)

no nevím podle surovin,jak můžete udělat 4 záviny.ja mám 2 přes celý plech.Ale těsto je trochu tužší,ikdyž se s ním dobře pracuje(vím že můžu přidat mléko dle potřeby),ale neni to "tažený závin"??
Už jsou v troubě,tak jsem zvědavá na výsledek:-))jestli budou chutnat dětem

Jana Barešová 1. 5. 2014 18:54
Už se peče toto voní a doufejme že bude k sežrání...:-pjanci.baresova@seznam.cz

zkusím to a uvidím jaké to je :-)

výborný štrůdl,s těstem se moc dobře pracovalo, chutnal všem

Jiří Majdl 22. 7. 2012 12:57
moc dobry recept,zvladne ho i muz jako ja,vsem chutnal:-K

Vcera jsem pekla je suprovej:-)

Taky jsem vyzkoušela a musím moc pochválit, je křehký a lahodný :yes::yes::yes:

Miroslav Pavelek 31. 7. 2011 11:15
Super štrůdl,akorát jsem místo ořechů,opražil na pánvičce trošku madle:-) a po vychlazení jsem je nastrouhal a posypal na jablka.A dovnitř jsem dal pár kapek rumu na aroma:-D.Zkrátka se mi povedl.
Všichni mí známi se olizovali a chtěli můj recept:yes::yes:www.fapamir.com

Skvělý recept, dnes jsem pekla ke kafíčku:-p, nádherný a móóóc dobrý výsledek, přidávám bod:yes::yes::yes::-K

Vyzkoušeno ;-)
Krásně vypadá, dobře chutná :yes:

ten se mi líbí, takový jiný než znám:-O:yes::yes:

Tak tohle mi vehnalo slzy do očí... Přesně takový "závin" dělávala moje babička z Kopřivnice a pak už jsem nikdy nejedla lepší...:-p

no ten vypadá skvěle,ještě že to nevidí manžel,jinak bych ho hned musela péct

Pokud to všechno manžel - mlsoun hned nesní, čehož on je schopen :-D a zbude i na dceru, která má foťák, tak možná fotečky přibudou :-)

Děvčata, díky za komentáře a bodíky;-) a těším se na nějakou přidanou fotečku:-8:-*.

No, docela zvláštní druh štrůdlu, vypadá dobře:-p:yes: +

Jendo, bodejť by se po takové dobrotě u vás nezaprášilo :-)Věřím, že se po ní zapráší i u nás :-) Hned štrudlíky v sobotu upeču. Takhle jsem je ještě nedělala a už vidím, že to bude výborná obměna. :-p Dík za receptík a dávám bodíka!:yes:

Jendo, my máme stejný původ receptu i s těmi poměry!!!:-O:-O:-D:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
strudl, štrůdl recept, recept na výborný jablečný štrůdl, strudl na plech, štrůdl z hery, recept na štrůdl, štrudl podle pohlreicha, dobrý štrůdl, maminčiny dobroty, maminčiny recepty, strudl s pudinkem, recept na dobrý štrůdl, strudl s jablky, dobrý recept na štrůdl, výborný jablečný štrůdl, štrůdl video, recepty štrudl, jablečný štrůdl s ořechy, recept štrudl, štrúdl s jablky a pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr krupice, vejce, mléko, kypřící prášek do pečiva, jablko, rozinky, skořice mletá, cukr vanilkový, ořechy vlašské, rum

Přidat fotografie receptu