Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový dort

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 073 kJ /
4 081 kcal
Bílkoviny67,55 g
Tuky153,29 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 609 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy596,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě zamícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a sníh z 5 bílků. Krok 2: Dáme do dortové formy, jejíž dno je vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 190°C, poté snížíme teplotu na 160°C a pečeme dozlatova (dalších 35 - 40 minut). Krok 3: Necháme důkladně vychladnout na mřížce (nejlépe však upéct korpus den před plněním krémem), 2x prořízneme a plníme krémem. Dobrým a nadýchaným krémem do bezlepkového korpusu je krém mascarpone: 1 kelímek mascarpone, 1 33% šlehačka, trochu cukru podle chuti. Vyšlehat šlehačku a potom pomalu zašlehat do mascarpone. Nanést krém na jednotlivé průřezy tak, aby krém byl aspoň 1 cm od okraje. Celý dort potom obmažeme čokoládovou ganache. Krok 4: Ganache: Kvalitní 75% hořká čokoláda Callebaut 300 g, smetana ke šlehání 33% 150 g. Šlehačku dát do kastrůlku a jakmile začne bublat, zalijeme s ní čokoládu v misce a necháme čokoládu rozpustit. Občas s ní zamícháme a necháme asi hodinu vychladnout. Krok 5: Po obmazání dortu ganache potáhneme dort bezlepkovým marcipánem nebo fondantem. Můžeme dozdobit lilií z cukru nebo ozdobit podle vlastního nápadu.

Zveřejněno 28. 12. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgq5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgq5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

bozkaaa: mozna ano

máte ten dort i u sebe na www.majamotti.eu ?? web

Anna Doležalová 29. 12. 2016 12:43
Zdravím, i já mám zkušenosti s bezlepkem. Z počátku jsem používala také Jizerku, ale teď už na dorty používám mouku z Tesca plain white flour a ještě je tam napsáno free from gluten a ta je lepší. Z Jizerky se to těsto dortové patlá v puse. Tato mouka je také k dostání v Kauflandu. Dort je z této mouky k nepoznání od normální mouky. Zkuste. :-K

Anna Doležalová: Vyzkoušela jsem všechny druhy bezlepkové mouky, včetně pohankové, rýžové...atd. Z Jizerky mi však chutná nejvíce :-) Ale každý si to může udělat podle své chuti. ;-)

Tématické fráze:
bezlepkový dort, bezlepkový dort recept, bezlepkové dorty, recept na bezlepkový dort, bezlepkové dorty recepty, bezlepkové recepty na dorty, recept bezlepkový dort, recepty na bezlepkové dorty, bezlepkový dort s mascarpone, dort z bezlepkové mouky, dort bezlepkový, bezlepkový krém, jak upéct bezlepkový dort, cukr free recepty, bezlepkový recept na dort, bezlepkovy dort recepty, bezlepkové dorty recept, bezlepkový dort s marcipánem, bezlepkových dort, bezlepkový dort jizerka

Suroviny:
žloutek, bílek, cukr krupice, jizerka, voda, prášek do pečiva, mascarpone, šlehačka, čokoláda hořká, šlehačka

Přidat fotografie receptu