Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší pudinkáče

Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a rozhodně si zaslouží místo ve vašem seznamu oblíbených moučníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (82×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarka Ax Jarka Ax

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

100 min (85 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 129 kJ /
6 245 kcal
Bílkoviny95,78 g
Tuky390,14 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 856 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy580,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. Promícháme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, vmícháme do ní špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně propracujeme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hodinu, aby zdvojnásobilo objem. Krok 3: Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu. Krok 4: Elektrickým šlehačem s metličkami vyšleháme máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice. Krok 5: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z těsta odkrajujeme stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm. Váleček přehneme na polovinu, čímž vzniknou dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták). Konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod. Krok 6: Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (ale není nutné), vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Krok 7: Vychladlé korpusy rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.

Zveřejněno 5. 1. 2017

Poznámka autorky Jarka Ax

Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...

Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.

Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší pudinkáče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rOW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší pudinkáče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rOW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

bod.lina: Krásný den, mohu se zeptat, co konkrétně vám na receptu nevyhovuje? Moc děkuji

Bohužel nejsou vůbec dobré ,ani těsto a ani krém.Škoda práce

Nejhorší recept. Těsto bylo strašně řídké plno oleje, nedalo se s tím pracovat a to jsem zkušená pekařka. Musela jsem přidat hodně mouky a výsledek nic moc. Příště budu péct podle starého receptu.

Velmi chutné. Přikládám fotografii. Dělala jsem s vnučkou. Těsto se hnětlo snad až 15 minut. Z celkem řídké hmoty se stalo hebké těsto, se kterým se dokonale pracovalo a vydrželo i práci malé vnučky. Vnučka si přála jahodový krém, takže jahodový pudinkový krém s tvarohem nahradil ten vanilkový. Nakonec to jedla jen vertikálně rozpůlené, nazdobené a bez přiklopení. Dceři to zase chutnalo jen tak samotné jako houstičky. Dědeček zase nepohrdl krémovým pohárem s ovocem a houstičku si přikusoval. Mnoho chutí, mnoho variant. A to je přesně to, co dělá tento dezert hravým a perfektním moučníkem. Děkuji, budu dělat častěji a velmi ráda <3

Opravdu luxusní, rozhodně budu dělat opakovaně. S těstem se pracovalo skvěle (elektrický šlehač). Náplň jsem přisladila dle chuti. Děkuji za úžasný recept, sklidil velký úspěch. Byly výborné i druhý den z lednice

Ajrad1981: Přečtěte si poslední odstavec receptu - to je možná řešení:

Tak jsem dnes poprvé zkusila. Těsto vypadalo dobře, ale zdálo se mi, že málo kyne, tak jsem po půlhodině chtěla promíchat a katastrofa! Olej z toho tekl ve velkým, přisypala jsem snad 20 dkg mouky a pořád nic, jsem zvědavá, jestli z toho vyjde něco poživatelného nebo jestli to sežerou slepice. :-(

:yes::yes: Včera jsem se konečně odhodlala upéct pudinkáče, nemají chybu:-8:-8 recept mám uložený.

Dnes jsem pekla poprvé a určitě né naposledy. Jsou báječné :-) děkuji :yes:

Delikatesa. Tři roky kolem receptu na Pudinkáče chodím, ale říkala jsem si, že budou moc máslové nebo moc sladké ... ale ony jsou prostě ... IDEÁLNÍ ... sladké spíš méně, krém spíš pudinkový. Prostě všem doma moc a moc chutnají. :yes: Přidala jsem i foto. :-)

Dnes jsem pudinkáče dělala poprvé a jsou úžasné. Těsto je skvělé, akorát se musí déle hníst aby nebylo tak řídké. Ale tento recept je super. Všichni si moc pochutnali. Díky ;-)

Dělám je dnes už po nevímkolikáté a jsou báječné.. Přítel nemá rád pudink, tak dávám tvaroh s hrozinkama.. jsou skvělé iněkolik dní (pokud teda udělám 2 dávky najednou):yes::yes::yes:

Dnes jsem pekla pudinkáče úplně poprvé. Dělala jsem v domácí pekárně, těsto bylo řídké, nedalo se s ním pracovat. Přidala jsem tedy trochu mouky, pak už práce s těstem v pohodě, ale zase nenakynulo tak jak mělo. Krém je na nás hodně sladký, přidala jsem kakao a tím stáhla trochu tu sladkou chuť. Nejsou úplně O.K., ale k snědku jsou. Příště udělám těsto v robotu, bez přidání mouky a budu míchat a míchat. Uvidím jestli to pomůže.

Dnes jsem pekla podruhé a přidala jsem s dovolením další fotografii.Děkuji za recept,jsou výborné:yes:

Jarka Ax:

Nic tak hrozného jsem ještě neupekla. Těsto příšerně mastné. Krém není krém, ale spíše gel i když výborné chuti. Bohužel škoda práce, letělo to do koše. :-// Rozhodně po druhé dělat nebudu.

Kruela: Ve fotografiích je fotopostup. Pokud vámi vytvořené těsto nevypadalo stejně, pak jste někde musela udělat chybu (což se může stát každému). I ten krém, pokud se udělá přesně podle receptu, je lahodný. Nechápu, jak jste z něj dokázala vytvořit gel. :-) Mrzí mě, že se Vám to nepovedlo, ale receptem to není. Troufám si tvrdit, že je napsaný srozumitelně, je ovšem potřeba ho dočíst až do konce, včetně poznámky.

Trochu komplikovanější práce. Těsto se zadělávalo opravdu těžce, když děláte ručně. Chce to pekárnu nebo trochu víc mouky. Krém chce stopro víc cukru, jinak je výsledek “nemastný a neslaný”. Vylepšila jsem čokoládovou polevou a příště vím, co upravit:) ale recept ukládám, výsledek byl nakonec moc dobrý. :-8

Těsto bylo ze začátku docela řídké,ale chce to opravdu déle propracovat, až se nelepí na stěny mísy . Krásně se s ním pracovalo, nelepí se a po upečení je nadýchané jako obláček :-8 Určitě jsem nepekla naposledy. :yes: zasloužený bod za recept a ne za foto jak to mnozí dělají...

Pudinkáče jsou dobré :yes:, ale s těstem se špatně pracuje, lepí se , musí se hodně podsypávat :-(. Ale jinak chuťově dobré:yes:

bystrouska: já už jsem je dělala 2x a vždy se s těstem dobře pracovalo, nikdy nelepilo;-) Zadělávala jsem těsto v DP.

Zobrazit starší odpověď

.Zlatý klas za 1* :-). Nebyli jsme z nich tak unešený jak jsem čekala, ale chutnalo ;-). Při plnění mi praskl zdobící sáček a krém byl všude :-D. Takže na fotku to nebylo.
S těstem se pracovalo krásně, lépe než s klasickým kynutým těstem :yes:

Tak za me hotovy propadak.Testo totalne na prd.A to delam kynute testo jak dlouho.A tohle jsem fakt nevidela.Co je na tomhle receptu dobre je ten krem.Ten dneska dam do dortiku ten bude lepsi jak ty pudinkace.;-(

liba: Shodou okolností jsem pudinkáče dělala o víkendu. Naštěstí jsem si přečetla poznámku autorky o tom, že se těsto má dlouho hníst a pak není řídké. Zadělávala jsem hned ze dvou dávek v robotu, nechala jsem těsto zpracovávat opravdu dlouho a bylo pěkné. Jen se mi ani za nic nedařily krouceniny (je to rukama), dělala jsem tedy bochánky. Ale těsto bylo v pořádku ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Dělala jsem je a vydržely 4 dny a byly čím dál lepší;-):yes: Těsto jsem dělala v domácí pekárně a bylo suprové:yes:

Těším se až vyzkouším, snad vydrží na oslavu do druhého dne v pohodě ( a snad je manžel do rána nezbaští ) :-D :yes:

luciehutt: Určitě vydrží,teda pokud se nestí což asi hrozí.

Právě jsem je dodělala, s těstem se krásně pracovalo a použila jsem Zlatý klas. Opravdu mě překvapil, je to úplně něco jiného než pudink. Krásně voní a všichni už mlaskají. Děkuji za recept, úžasné. :yes::yes::-)

Vyzkoušeno. Jsou moc dobré. Sice jsem zaměnila mouku za polohrubou (nedopatřením) tak jsem čekala co z toho vyleze, ale povedly se. +1.

Vypadá to tak dobře, že zítra recept vyzkouším!<3

Nejdříve mě zarazila délka receptu, ale po přečtení jsem zjistila, že jde o kynuté těsto naplněmé pudinkem, ale popsané krok za krokem, , což může mnohým začínájícím kuchařkám pomoc, já už peču a vařím 30 let tak to snad zvládnu :yes: dnes budu péct, ale už teď dávám bodík:-K

Nemáte, prosím, zkušenost se zlatým klasem místo pudinku? Zlatý klas mi přijde chutnější, ale je moc hutný, kolik tedy balení zlatého klasu místo 3 pudinků?

Coleta: Poprosím o tykanie...:-K Ak použiješ na krém, tak hustý Zlatý klas, teda 1 sáčok (40 g) na 0,5 l mlieka.;-) Len to potom všľahávať po troške a dôkladne. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Právě se mi pečou, s těstem se výborně pracuje, nelepí, zadělávala jsem v pekárně;-):yes: Mám 15 ks, ale jsou obrovské, příště udělám menší.

Irrena:
Díky, tu pekárnu příště taky určitě vyzkouším. :yes: :-)

Taky jsem je už dělala.Tento recept tady koluje déle(jen do krému tady jsou přidány 2 ingredience).Mohu potvrdit jsou výborné.Kdo ochutnal,chtěl recept.Pokud se to povede přidám foto.:yes::-K
Povedlo se foto přidáno.

Fikina:
Tak to je skvělý, příště taky vyzkouším. :yes::-) Díky! :yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

zdenka.s 5. 1. 2017 19:31
Jarka Ax: díky za vyfocení pudinku a aroma, člověk ví po čem v prodejně sáhnout.
Pudinkáče určitě zkusím,jestlipak by šlo těsto zadělat v pekárně?Ty Vaše jsou luxusní :yes::yes:

zdenka.s:
Děkuju. :-K Myslím, že těsto z pekárny by bylo skvěle vypracované. A víte, že to příště taky vyzkouším? Takže díky za inspiraci. :yes::yes: Pokud to vyzkoušíte první, budu ráda, když dáte vědět. :-8

Jarko, máš je moc hezké :yes:. Ještě bych se ráda zeptala, zda těsto tím krémem moc nezvlhne. Vydrží třeba do druhého dne bez újmy? Samozřejmě, pokud se nesní, asi víš, jak to myslím. Děkuji :-K

yanull:
Taky děkuju :-K a jo, můžu potvrdit, že vydrží do druhého dne bez újmy. :yes: Pekla jsem je taky kamarádce k narozeninám a vydržely v perfektním stavu. :-) Jen byly druhý den potřeba znovu pocukrovat.

<3Ty sou krasny a urcite moc dobry.:-K:-K:yes:

nanny:
Děkuji. :-K A opravdu zaručuju, že jsou výborné. :yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pudinkace, pudinkace recept, recept na pudinkace, pudinkáče recept videorecept, pudinkáče recepty, recepty pudinkáče, recept pudinkace, pudingače, kynuté pudinkáče, pudikače, těsto na pudinkáče, pudinkáče z listového těsta, pudynkače, pudynkače, pudinkáč, top recepty pudinkáče, nejlepší recepty, domaci pudinkace, pudinkáče z domácí pekárny, podinkáče

Suroviny:
mléko, droždí, cukr, mouka hladká, sůl, žloutek, olej, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, vanilkové aroma, máslo, vejce, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu