Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terlouka (černá polévka)

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 726 kJ /
1 130 kcal
Bílkoviny25,47 g
Tuky6,10 g
Vláknina24,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy232,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky). Krok 2: Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je propláchneme studenou vodou a smícháme s vepřovou krví. Krok 3: Kroupy s krví vlijeme za stálého míchání do vřící polévky, dobře provaříme, přidáme krájené maso, rozetřený česnek a v dlaních rozemnutou majoránku.
Dosolíme podle chuti a podáváme.

Zveřejněno 10. 1. 2017

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Krkonošská kuchařka

Krev se u nás prodává na litry - pokud ji neseženete, autor v knize radí použít krevní tučnici nebo krvavé jelítko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terlouka (černá polévka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBpV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terlouka (černá polévka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBpV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Miluji prdelanku ....... samozřejmě, není nad tu pravou, autentickou, nabranou přímo z kotle, mrzne až praští, nad kotlíkem vystupují dva sloupce - jeden je kouř z přikladaného dřeva, druhý pak pára z kotle ..... ach jo, kde jsou ty časy?

Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit :-Q :-p :-D

Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých :-K :-*

Ivosisko: :-) zabíjačky už několik let neděláme, občas z jelítek a vepřového vývaru uvařím falešnou prdelačku.
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev....:-? Zbytek krve mám zamražený a polívku určitě ráda zopakuji:-8

Díky :-) jsem za sortiment naší masny opravdu vděčná - vepřovou hlavu jsme dali vařit víceméně "na chuť", a protože jsem si vzpomněla na tuto polévku, hned jsem objednala a nechala koupit krev. A výborná polévka pak byla během chvilky hotová:yes:

Zabijačkovou polévku mám velmi ráda <3

Cat, aj ja by som prišla...
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...

cathleen: len ja to mám akosi od ruky...:-D:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

Ani nevíš, s jakou chutí bych si dala<3, u nás se ale krev neprodává / tedy - nevím o tom / a těm konzervám nevěřím. Jedině koupit nějaké dobré kvalitní jelítko:-)

cathleen: díky za pozvání:-K, že si manžel pochutnal - o tom vůbec nepochybuju;-):-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
krvavá polévka, polevka z krve, jak zavařit prdelačku, jak dlouho varit krvavou polevku, jak zavařit polévku, jak varit cernou polivku, krvavá zabijačková polévka, černá polévka, polévka z vepřové krve, jak dlouho vařit krev, jak dlouho varit prdelacku, vepřová krev polévka, zabijačková polévka krvavá, krvava polivka, krvavá polevka z jelítka, jak uvarit cernou polevku pri zabijení, jak zavařit černou polevku, polévka z čerstvé krve, jak dlouho varit krev vpolevce, jak zavařit krev do prdelačky

Suroviny:
hlava vepřová, kroupy ječné, krev vepřová, sůl, pepř, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu