Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna zajistí dokonalý výsledek s minimálním úsilím.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenicka ART Lenicka ART

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 130 min

130 min (130 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 510 kJ /
1 317 kcal
Bílkoviny37,15 g
Tuky20,70 g
Vláknina24,80 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy233,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny a pak sypké. Droždí rozdrobíme nahoru na mouku. Semínka přidáme až v průběhu hnětení, po zvukovém signálu. Krok 2: Pustíme program o délce 2 hodiny a 30 minut. (Záleží na pekárně). Krok 3: Během první fáze hnětení kontrolujeme konzistenci těsta. Mělo by tvořit jen mírně lepkavou jednolitou hmotu. Pokud je příliš husté, přidáme lžíci vody. Pokud je řídké, přisypeme nepatrně mouku. Poté necháme pracovat přístroj zcela samostatně. Krok 4: Po upečení chleba vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce.

Zveřejněno 10. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mVp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mVp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Vyborny chleba, pecu pravidelne...:-) Davam jen 1 a1/2 lzicky soli, navic 1/2 lzicky chleboveho koreni a 10 g drozdi....<3

Moc dobrý chléb, včera jsem pekla a dnes ke snídani výborný.:yes:

Také jsem dala trochu méně soli. Chléb je naprosto luxusní! Nečekala jsem, že si můžu na "obyčejném chlebu" opravdu pochutnat. Děkuji a vřele doporučuji. :-K

chléb je opravdu výborný jen na mě moc soli, ale jinak nemá chybu: yes:

Možná by bylo dobré upravit recept i vyměnit fotku, tohle je opravdu odrazující...

Chleba jsem včera upekla je vynikající droždí je tam dost dala jsem 9 g a stejně trochu spadl.Dala jsem jen 1 čajovou lžičku kmínu a soli úplně to stačí. .:yes:

Recept mne láká k vyzkoušení. S mlékem jsem ještě nepekla. Množství kvasnic upravím, cathleen je velmi zkušená chlebová pekařka, její rady opravdu nepřehlížím. Jenom mně nesedí to množství soli, tři lžičky se mi zdají příliš. Nebo se mýlím?

cathleen: casino: Děkuji. :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tohle je pšenično-žitný chlebík, ne žitný. ;-) Při pečení se mu propadl střed, že? Droždí tam máš velice mnoho, vyzkoušej se 6 g čerstvého droždí, bude to určitě stačit. Mohla bys to pak upravit pro ty, co by recept chtěli vyzkoušet. Na 500 g mouky dávám 10-12 g čerstvého droždí, jinak chleba při pečení zušákovatí.

redwinn: sušeného se dává 2,5x méně než čerstvého. Na 300 g mouky by ti měla stačit malinko větší půlka kávové lžičky (celá, mírně dovrchovata se dává na 500 g mouky);-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
chleb z domaci pekarny, domaci zitny chleb, recept na chleba v domácí pekárně, chleba z domácí pekárny recepty, recepty na domácí chleba z pekárny, recept na domácí žitný chleba, recept na chléb z domácí pekárny, recepty na chleba z domácí pekárny, domaci žitny chleba, chléb z domací pekárny recept, recept na domácí žitný chléb, recepty domácí chleba do domácí pekárny, recept na chleba z domaci pekarny, recepty na domácí chléb z pekárny, recepty na chleba domácí pekárna, chleba v domácí pekárně, recept domácí žitný chléb, žitný chléb z droždí, žitný chleba z droždí, recept na chleba v pekárně

Suroviny:
mouka žitná, mouka hladká, olej, kmín celý, mléko, ocet, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, semínka slunečnicová

Přidat fotografie receptu