Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Morek na topinku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 563 kJ /
852 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky82,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Abych pořádně využila kosti, nejprve z nich uvaříme silný vývar, kam přidáme zeleninu a domácí nudle. Máme vynikající polévku. Co s nima pak? Vyhazujete je? Dáváte psíkovi? Zkuste je zužitkovat. Krok 2: Uvařené kosti dáme na pekáček s pečícím papírem. Přidáme i celou hlavu česneku, kterou pokapeme trochu olejem. Rozpálíme troubu na 220°C a pečeme asi 10 minut. Krok 3: Topinky si připravíme na suché panvičce. Krok 4: V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme vymačkaný česnek a trochu nasekané jarní cibulky. Osolíme a opepříme. Krok 5: Na připravenou topinku rozetřeme morek, osolíme, opepříme a přidáme trochu ochuceného másla. Posypeme pažitkou.

Zveřejněno 12. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Morek na topinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/No18

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Morek na topinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/No18

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Asi jem konzervativní a přízemní, ale stejně je nejlepší morek horký na obyčejném, čwském chlebu. Topina kdysi vyzkoušena, není to (z mého pohledu) ono.

Nemám pažádnou šanci dostat morkové kosti i s morkem až do trouby.. :-D Ale recept je úžasnej už u čtení, mňam!

Hell.: u nás to samý :-( nedávno jsem koupila morkovou kost kvůli receptu od Elizy na pečený morek...manžel ji musel rozřezat na pile - prodali nám ji celou. Skončila v manželově oblíbené polévce, morek si vybral lžičkou jen tak, na mls. Do trouby nedoputovala, ač tam (pro úpravu v ní) byla původně koupená:-8

:-K:yes:

"Morkové kosti na topinku"
No, na topinku dávám raději jen morek a z morkových kostí mám kokotky:-D

casino: vďaka za link, sme tu celá partia milovníkov funerálno-morbídnych receptov, niektoré sa nedajú uverejniť, no ani jeden z nás si nevie predstaviť, napr. mozoček, servírovaný v ko...sti . Inak , súhlasím s vami, na skvelý vývar a ešte lepší lepší špik je treba kosti "variť ", lepšie povedané pobublinkovávať aspoň 4 hod., možno aj viac. Inak odkaz aj pre vás :-D:-D:-D:-D, na špikových kostiach som ešte nikdy v živote nenašla ani kúsok mäsa. :-p:-p:-p:-p

Zobrazit 3 starší odpovědi

No - prázdné je pak dávám psíkovi:-), o morek je u nás boj - a takhle vylepšený:-O - parádní:yes:

Tématické fráze:
morek z kostí recepty, morek z kosti, morek, morek recept, morek recepty, co obsahuje morek, morek z kostí recept, pečený morek, recept morek, co je morek, morek uprava, morková pomazánka, špik z kosti, morek s topinkou, k jidlu morek z kosti, kostní morek, úprava morkových kostí, recept morek z kosti, pomazanka morkova, jak připravit morkové kosti

Suroviny:
kost hovězí morková, sůl, pepř, česnek, cibulka jarní, máslo, chléb, pažitka

Přidat fotografie receptu