Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kližka na žampionech, celeru a smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 706 kJ /
886 kcal
Bílkoviny136,26 g
Tuky20,10 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 936 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy30,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Na oleji restujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přimícháme protlak, společně osmažíme a poprášíme moukou. Krok 2: Po krátkém opékání přidáme celer a maso zalijeme do poloviny vývarem. Přihodíme všechno koření a dusíme do měkka. V polovině přidáme na větší kousky nakrájené žampiony. Krok 3: Podle potřeby podlijeme, ale ne moc, aby omáčka nebyla řídká. Nakonec přidáme smetanu a už povaříme krátce cca 2-3 minuty. Dochutíme a podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Zveřejněno 12. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka na žampionech, celeru a smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Op9E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka na žampionech, celeru a smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Op9E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes:

Dnes bylo k obědu, místo kližky jsem měla loupanou plec, ale na chuti to nic nezměnilo.A celer jsem použila čerstvý. Jídlo je vynikající, všem chutnalo. Děkuji za recept a určitě zopakuji;-);-);-)

Michaela Medkova: Míšo moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu a všem děkuji za milé komentáře a hodnocení..;-):-):-):-K.

:-D:yes:

Vladimír 50 17. 1. 2017 21:38
Dobrý nápad,co udělat dobrého k obědu.Kližku máme rádi,podkrčí vyzkoušíme.:yes::yes::-K

Misto klizky zkuste podkrci je krehke a skvele maso :

myslím, že velice ráda zkusím - celer miluji :-)<3

<3:yes::yes:

To je pěkný recept, už jsem si ho uložila. Jen místo sterilovaného celeru použiju čerstvý. Sterilovaný nějak nemusíme. :yes:

Skvělý recept, jen co budu mít doma kližku uvařím:yes:

Tématické fráze:
hovězí klížka na smetaně, kližka, hovězí kližka na žampionech, kližka recepty, kližka recept, kližka na smetaně, recepty z klížky, kližka na žapionech, telecí kližka na žampionech, klizka zampiony, kližka na na smetaně, hovězí klizka na smetane s rýží, klizka na celeru, recept z klizky, podkrci, telecí podkrčí recept, recept kližka, klizka v receptech, maso na houbách, vepřová plec na smetaně

Suroviny:
kližka hovězí, žampióny, celer sterilovaný, cibule, protlak rajčatový, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, kmín celý, pepř, sůl, vývar

Přidat fotografie receptu