Koblihy plněné krémem z mascarpone a pudinku
Nadýchané koblihy, navíc plné lahodného krému je úžasná i jen představa. A můžeme si je dopřát kdykoliv, nejen o masopustu. Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetří.
Suroviny pro 1 dávka
zhruba 35 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 593 kJ / 6 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,50 g |
Tuky | 325,95 g |
Vláknina | 19,16 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 4,99 g |
Sacharidy | 655,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uděláme kvásek ze 100 ml vlahého mléka, rozdrobeného droždí a lžičky cukru.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, olej, zbytek mléka, cukru, kůru a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto a necháme kynout asi 45 minut.
Krok 3: Z vykynutého těsta lžíci odkrajujeme stejné kousky, které vytvarujeme do kuliček a necháme ještě 10-15 minut kynout.
Krok 4: Poté je smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek, který nasákne přebytečný tuk.
Krok 5: Na krém uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru, necháme zchladnout.
Krok 6: Máslo šleháme s mascarpone a po lžících přidáváme pudink. Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu. Vyšleháme do hladkého krému.
Krok 7: Zchladlé koblihy rozřežeme v polovině a cukrářským sáčkem nastříkáme krém. Hotové pocukrujeme.
Zveřejněno 14. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy plněné krémem z mascarpone a pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5o0X
Moje poznámka
Koblihy plněné krémem z mascarpone a pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5o0X
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 10 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pudinkový krém s mascarpone,
koblihy plněné pudinkem,
koblihy s pudinkem,
plněné koblihy,
krém z mascarpone a másla,
pudinková náplň do koblih,
mascarpone s pudinkem,
recept na plněné koblihy,
vanilkovy pudink s mascarpone,
mascarpone krém s pudinkem,
koblihy plnene,
vanilkový krém do koblihy,
recept na koblihy,
plnene koblihy recept,
vanilkový krém do koblih,
krém s mascarpone a pudinkem,
krém do koblih,
koblihy plněné s pudinkem,
krémová náplň do koblih,
krém mascarpone s pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
droždí čerstvé,
mléko,
žloutek,
olej,
sůl,
kůra citronová,
rum,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
mascarpone,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
olej
Komentáře (16)