Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka s jablky

Žemlovka je skvělým pokrmem, do něhož můžeme zpracovat starší pečivo. Ať už rohlíky nebo veku, stačí je nakrájet na plátky, namočit v mléce a následně spolu s plátky šťavnatých jablek skládat do formy. Po jejím upečení nám provoní kuchyně skořicí a vanilkou.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mala ale sikovna mala ale sikovna

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 459 kJ /
2 500 kcal
Bílkoviny64,00 g
Tuky114,78 g
Vláknina34,55 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 2,56 g
Sůl6,04 g
Sacharidy285,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. Rohlíky či veku nakrájíme také na plátky. Pokud máme rohlíky, stačí jen podélně napůl. Pečivo pak namočíme v mléce s rozšlehaným vejcem. Krok 2: Na dno vymazané formy dáme vrstvu plátků pečiva (rohlíky řeznou stranou nahoru), na ně vrstvu jablek, posypeme cukrem a skořicí a opět pokládáme plátky pečiva a střídavě pokračujeme do spotřebování. Poslední vrstvou jsou plátky pečiva. Krok 3: Žemlovku zalijeme mlékem s vejcem, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Krok 4: Hotovou žemlovku posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

TIP: Jak jednoduše a chutně připravit žemlovku

Zveřejněno 14. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWVy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWVy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

S tvarohem a jablky je super. Dělám z veky nebo rohlíků, ale pouze je máčím v mléce s vanilkovým cukrem, vajíčko nedávám a horní vrstvu nezalévám, stačí, že je namočená v mléce.

Žemlovku milujeme já tam přidávám tvaroh souhlasím nejlepší je ze starší vánočky nebo mazance.:yes::-):-K

gogyna: Ano, existuje i s tvarohem ale tato je taky moc dobrá<3

Nejchutnější žemlovka je ze starší vánočky nebo mazanců :yes:

Tématické fráze:
žemlovka s jablkama, žemlovka z veky, žemlovka s jablky, žemlovka postup, top recepty žemlovka, top recepty žemlovka s jablky, recept na žemlovku s jablky, žemlovka recept, postup na zemlovku, žemlovka s jablky recept, zemlovka recept s jablky a tvarohem, nejchutnější zemlbába, jablková žemlovka, recept na žemlovka s jablky, co s jablkama, žemlovka s jablky z toustového chleba, top recept na žemlovku, recept na žemlovku postup, recepty na žemlovku s jablky, žemlovka s jablky top recept

Suroviny:
jablko, rohlík, máslo, mléko, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice, strouhanka, ořechy, máslo

Přidat fotografie receptu