Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový kaviár 2

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ejajama ejajama

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie557 kJ /
133 kcal
Bílkoviny4,48 g
Tuky0,50 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky (baklažány) několikrát propícháme a dáme na plech s pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut.
Po vychladnutí sloupneme z "kůže", nakrájíme na kostičky nebo je podélně přepůlíme a dužinu vydlabeme lžící. Krok 2: Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
V hluboké pánvi, woku či kastrolu rozpálíme olej, nejdříve dorůžova osmažíme cibuli, přidáme česnek a dál chvilku smažíme, ale opatrně, aby se česnek nepřipálil! Krok 3: Dužinu z lilků dáme do pánve, přidáme rajský protlak, kdo chce, může přidat i kečup.
Až se vydusí většina šťávy z lilků a ostatních surovin, hmotu po vychladnutí přemeleme na hrubo mlýnkem na maso. Dochutíme mletým pepřem, solí, nasekanými feferony nebo tabascem. Můžeme přidat trochu citronové šťávy.
"Kaviár" má být jemně pálivý, a mírně sladkokyselý.
Maže se na krajíce chleba nebo bílé pečivo.

Zveřejněno 15. 1. 2017

Poznámka autora ejajama

Recept mám od mamky, pocházela z Ukrajiny a tam z lilků takto připravovali pomazánku. Pecičky lilku mají napodobovat kaviár.

Nespotřebovaný "kaviár" lze zasterilovat ve skleničkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový kaviár 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWnY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový kaviár 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWnY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Na pečené lilky jsem jako kyselina a můžu je kdykoli a v jakémkoli množství:yes:
No, nešpiním ale masomlýnek a to lilkové maso rozfofruju vidličkou:-)

Tématické fráze:
kaviár z lilku, lilkovy kaviar, lilkový kaviár recept, recept na lilkový kaviár, skoro kaviar z lilku, lilek recepty kaviar, citronovy kaviar, kaviar recept, recepty kaviár z lilku, příprava kaviaru z pečeného lilku, recepty kaviár, kavuar z lilku, kaviár z lilku, kaviar z baklažánu, kaviár z lilku recept, lilkovy kavijar, lilkovy kaviárem, lilkové recepty, recept lilkový kaviár, lilek opečený nasucho v troubě

Suroviny:
lilek, cibule, česnek, olej, protlak rajčatový, kečup sladký, feferonka čerstvá

Přidat fotografie receptu