Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené citrónové kuře s tymiánem a kořenovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radimr

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 570 kJ /
1 809 kcal
Bílkoviny21,88 g
Tuky143,72 g
Vláknina38,20 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 1,67 g
Sůl4,05 g
Sacharidy89,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vložíme změklé máslo a přidáme na maličké kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Přidáme tymiánový a citronový olejíček, vše osolíme a důkladně propracujeme, ale pozor, máslo se nesmí rozpouštět. Měla by to být konzistence pomazánky. Krok 2: Nastává nejdůležitější fáze přípravy. Musíme připravit kuře na naplnění a to uděláme tak, že mezi kůži na prsou a masem uděláme rukou kapsu. Totéž uděláme i na stehnech. Do kapes vložíme připravenou máslovou náplň a pořádně ji vetřeme do masa. Krok 3: Do pekáče dáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a důkladně promícháme. Pak na zeleninu dáme kuře prsem na zeleninu. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 170°C asi 50 minut. V polovině pečení kuře otočíme a přelijeme výpekem. Dopečeme do měkka a do zlatova. Krok 5: Jestli máme upečeno, kuře vyjmeme a necháme 5 minut odpočinout a můžeme servírovat. Na střed talíře vložíme dušenou zeleninu, přidáme čtvrtku kuřete a přelijeme výpekem.

Zveřejněno 16. 1. 2017

Poznámka autorky Radimr

Tento recept jsem odkoukal od samotného Jamieho Olivera, ale pravda, trošku jsem ho poupravil, tak doufám, že se Jamie nebude zlobit. Tak že ,,I´m sorry Jamie,,. Jedl jsem v životě už spoustu pečených a grilovaných kuřat, ale tenhle recept je jeden s nejlepších! Masíčko je krásně šťavnaté, kůrčička perfektně propečena a naprosto fantastická, která se vám rozplyne na jazyku. Když si vezmeme, že je vše připraveno v jednom pekáči. Nezbývá nám nic jiného, než se pustit do toho. Tak že jak by to řekl Jamie ,,Are you ready to cook!,,.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené citrónové kuře s tymiánem a kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BGXQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené citrónové kuře s tymiánem a kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BGXQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nádherný recept na přípravu delikatesního kuřátka<3:yes:

To vypadá dobře, ten jeden pekáč. Musím potvrdit, že trik s máslem pod kůží je super, jen to dělám buď s čistým máslem nebo třeba s nějakým grilovacím kořením (tj něco jako bylinkové máslo) a kůže je obzvláště vypečená. Jo a jde to i s jednotlivými čtvrtkami, celé kuře jsem už léta nedělala (všichni máme rádi stehýnka):yes:

evula: :-) trik s máslem je opravdu skvělý. Máslo se při pečení vsaje do masa. Maso pak je opravdu šťavnaté. Doporučuji do másla přidat citrón, bylinky nebo špek. Kuře pak dostane úplně nový chuťový rozměr

Tématické fráze:
kuře s tymiánem, pečené kuře, recept na pečené kuře na zelenině, pečené kuře na zelenině, kure s korenovou zeleninou, pečené citróny, kuře na kořenové zelenině, pečené kuře se zeleninou, kureci pecene s korenovou zeleninou, pečená kořenová zelenina, pecene kuře recept, pecene kuře recept, pečene kuře se se zeleninou, recepty kuře s kořenovou zeleninu, recepty kuře na na zelenině, recept na pečené kuře, jamie kuře plněné citronem, pečené kuře plněné citronem petrzeli, pecena kureci prsa na korenove zelenine, kuře s tymianem recept jamie

Suroviny:
kuře, brambory, mrkev, celer, petrželka kořenová, cibule, máslo, olej, slanina anglická, olej, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu