Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnec Paříž - Brest

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 762 kJ /
2 094 kcal
Bílkoviny66,96 g
Tuky121,90 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 506 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy179,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu uvedeme k varu tekutinu, sůl a máslo, vsypeme najednou všechnu mouku a na mírném plameni mícháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně kastrolu se nezačne tvořit bílý povlak. Pak odebereme ze zdroje tepla. Do mírně zchladlého po jednom zapracujeme vejce. Další přidáme, až když se to předchozí dokonale vmísilo do těsta. Krok 2: Sáčkem s hladkou zdobičkou tvoříme na plech s papírem na pečení kroužky: nejdříve vnější obvod, pak vnitřní a navrch mezi ně ještě horní vrstvu. Lépe se kroužky tvoří z malých pusinek těsta než dělat souvislý hladký kruh a i to lépe vypadá. Krok 3: Kroužky pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 8-10 minut, poté zmírníme teplotu na 170°C a dalších asi 20 minut dopečeme. Správně upečené těsto je uvnitř suché a pórovité. Krok 4: Krém:
Uvaříme crema pasticcera - viz poznámka. Do horkého necháme rozpustit a rozmícháme nugát. Krok 5: Kroužky rozřízneme a naplníme krémem, můžeme krém ještě posypat krokantem, pokud ho máme.

Zveřejněno 16. 1. 2017

Poznámka autorky zizala

1) Tento zákusek vznikl na počest slavného cyklistického závodu Paris - Brest - Paris:

https://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/ost/ostr00... Správně se dělá jeden velký věnec a po naplnění krájí na porce. Já jsem dělala malé jednoporcové :)

2) Crema pasticcera: https://www.toprecepty.cz/recept/49418-zloutkove-v...

3) Další moje recepty najdete na mých stránkách: http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnec Paříž - Brest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnKm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnec Paříž - Brest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnKm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tohle bych jednou chtěla umět, ale ještě se mám hodně co učit.:-K

Děkuji všem, kterým se recept líbí :-K:-K

Je nádherný:yes::-K:-8

Parádní moučník, moc se Ti povedlo:-D:yes:

Děkuji za milé ohlasy :-K:-K

Krása <3:yes:

Tenhle by pro byl jednoporcový ten velký:yes:

Nídhera!!!

Tématické fráze:
pariz v plamenech, moucnik paris v plamenech, zákusek paříž v plamenech, paris-brest recept, recept na krém do věnečků paris brest, recepty na zákusky paris v plamenech, venec z pusinek, zakusek paris v plamenech, recept pariz v plamenech, paříž v plamenech recept

Suroviny:
voda, máslo, mouka polohrubá, sůl, vejce, oříškový nugát, ořechy

Přidat fotografie receptu