Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky s goudou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 854 kJ /
1 399 kcal
Bílkoviny111,76 g
Tuky52,98 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,28 g
Sacharidy112,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme. Dáme vařit brambory v osolené vodě. K masové směsi přidáme hořčici a strouhanku. Opět promícháme, hněteme, nejlépe rukama, pak přidáme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a opět prohněteme. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, na kterém postupně opečeme karbanátky. Každý karbanátek tvarujeme lžící a posléze rukou namočenou ve studené vodě. Dáme vařit mléko. Usmažené karbanátky dáme na papírovou utěrku, uchováme v teple. Řeším to tak, že talířek s karbanátky překryji alobalem a přiklopím pokličkou. Krok 3: Do ještě horkých scezených brambor přidáme kousek másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Pak brambory rozmačkáme. Přidáme mléko a rozšleháme do kaše. Krok 4: Karbanátky podáváme s kaší polité máslem, zdobené cibulkou.

Zveřejněno 17. 1. 2017

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s goudou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoK2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s goudou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoK2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Na uchovávání řízků, knedlíků a podobně v teplém stavu slouží výborně termohrnec, mně už mnoho let ;-)

tejaja:
Smažím i zcela neobalované:yes:
Ano, dělám je stejně jako vy:yes: :yes:
Ale smažím i stejně jako hodně kuchtíků, tedy v trojobalu:yes::yes::yes:
No a oblíbenost jídla mančaftem je vyjádřena počtem palců, že:-D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
recepty s goudou, co s goudou, karbanatky v alobalu, karbanátky neobalovane, mleté maso s goudou, karbenátky s goudy, recepty z goudy, mletý řízek se sýrem neobalovaný, recept se strouhanou goudou, recept s mletým masem,jablky a goudou, mleté maso s goudou recept, harapák

Suroviny:
maso vepřové mleté, vejce, cibule, hořčice dijonská, česnek, strouhanka, sýr gouda, pepř, sůl, olej, brambory, máslo, mléko, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu