Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 590 kJ / 1 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,60 g |
| Tuky | 93,80 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 90,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vytáhnu vál. Ještě z našeho prvního kredence. Váleček na nudle, zdaleka ne první, tenhle už paničce nepučuju.
Krok 2: Na pomoučněném valu rozdělím kostku těsta v poměru 2 : 1. Nejprve vyválím velkou placku, kterou položím na hrnec. Musí přesahovat přes okraje. Osvědčila se mi dortová forma. Placku položím přes hrnec, opatrně zatlačím podél stěn.
Krok 3: A plním. Naspod vrstvu vařené rýže, překryji masem, zase rýže, vrstvu hub, vrstvu rýže, zeleniny, rýže, maso. Až mám plno, přehodím poslední vrstvu překrývající pláty těsta a přes ty přetáhnu ten třetinkový plát.
Krok 4: Vezmu plech. Přeložím pečící papír a položím na hrnec. Nyní přijde chvíle pravdy. Vezmu plech i s hrncem a otočím ho. Kurnik mi hezky vypadne na plech a já ho vrazím do vyhřáté trouby upéct. Vrch elegantně okrášlím plátky klobásky.
Zveřejněno 19. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kurnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWnQ
Moje poznámka
Kurnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWnQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
kurnik.cz,
jak udelat kurnik,
třetinkové těsto,
recept na tretinkove testo,
ing. jan kurník,
jak si udelat kurnik,
jak se dela kurník,
jak udelat kurnik_
Suroviny:
těsto listové,
rýže,
zelenina kořenová,
hrášek,
kukuřice cukrová,
houby,
klobása šunková,
maso pečené,
mouka
Komentáře (4)