Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska s pivem a žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 073 kJ /
974 kcal
Bílkoviny99,46 g
Tuky44,56 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 428 mg
Sodík 3,58 g
Sůl8,80 g
Sacharidy31,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, asi 5 minut, občas promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a podusíme asi 30 vteřin, aby houby provoněly a pomalu přilijeme pivo. Krok 2: Přidáme balzamikový ocet, nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, aby se omáčka redukovala skoro na polovinu. Dáme vařit brambory. Krok 3: Filety tresky lehce osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme filety tresky, které lehce opečeme. Pak přelijeme částí omáčky i se žampiony. Zakryjeme a na mírném ohni tresku dusíme 8 až 10 minut. Krok 4: Omáčku opět zahřejeme na mírném ohni, přidáme do ní lžíci másla a rozšleháme, aby se máslo rozpustilo. Krok 5: Tresku na talíři přelijeme omáčkou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 21. 1. 2017

Poznámka autora mojetara

Z téhle porce se najedí jistě i tři až čtyři. Recept s fotopostupem krok za krokem (a také příběhem) na http://www.mojetara.cz/recipe/treska-s-pivem-a-zam...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s pivem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PqGA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s pivem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PqGA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
treska na žampionech, recept na tresku, treska na na žampionech, plzeňská treska

Suroviny:
treska, máslo, žampióny, pivo světlé, česnek, petrželka hladkolistá, ocet balsamiko, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu