Rolády, řez
Nadýchaná piškotová roláda s jemným pudinkovým krémem patří mezi českou klasiku. Chutná skvěle a vypadá ještě lépe. Připravit ji můžete jen tak ke kávě, ale i jako sváteční dezert. Ozdobit ji můžete podle své fantazie.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 576 kJ / 2 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,71 g |
Tuky | 45,18 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 708 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 444,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh a pak přidávat 15 dkg krupice cukr,potom postupně 4 žloutky, pak ručně vmíchat 21 dkg polohrubé mouky (15 dkg mouky+6 dkg mletých ořechů), 4 lžíce horké vody.
Krok 2: Těsto rozmažu na plech na pečicí papír a upeču, pak posypu vrch trochou mouky předám na utěrku a stočím do rolády, po vychladnutí potřu marmeládou a krémem a opatrně stáčím zpět do rolády. Vrch rolády pomažu krémem a dozdobím.
Krok 3: Krém: Dám do mléka pudink a cukr a uvařím, nechám vychladnout, mezitím vyšlehám máslo a pak přidávám vychladlý pudink. Nakonec vmíchám rum dle chuti.
Zveřejněno 6. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rolády, řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8q02
Moje poznámka
Rolády, řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8q02
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 7 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 11 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 13 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 14 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 14 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 14 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 14 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 14 hodinami
Tématické fráze:
rolády a řezy recepty,
rolády,
svatební řezy a rolády recepty,
recepty na rolady a rezy,
řezy a rolády,
rolády ke zdobení svatební,
recepty na rolády,
rolády a řezy,
svatební rolády,
recept na rolády,
svatebni rezy,
rolády recepty,
sladké svatební rolády,
svatební roláda,
svatební řezy a rolády,
rezy rolady,
rolady recept,
recepty na řezy a rolády,
řezy a rolády recepty,
moučníky rolády
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
rum
Komentáře (21)