Karamelové větrníky (a žloutkové věnečky) z cukrárny
Karamelové větrníky a žloutkové věnečky jako z cukrárny můžete připravit současně z jednoho těsta. Příprava je sice náročnější, ovšem podle tohoto detailního postupu ji jistě zvládnete. Odměnou vám budou slova obdivu a chvály.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 202 kJ / 3 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,40 g |
Tuky | 142,21 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 399,50 g |
Postup přípravy
Tu rozehřejeme a případně doředíme vodou (přesné množství se nedá určit, každá firma prodává fondán jinak tuhý, je lepší začít s malým množstvím). Takto připravená poleva je hotová na věnečky. Na větrníky se dobarvuje a dochucuje kulérem (postup podobný jako na karamelový základ do šlehačky - utavit cukr a do karamelu vlít horkou vodu). Krok 7: Dohotovení věnečků: na spodní část korpusů nastříkáme žloutkový krém. Vrchní část potáhneme (namočíme) v rozehřáté fondánové polevě a položíme na krém. Krok 8: Dohotovení větrníků: na spodní část korpusu nejprve nastříkáme žloutkovou šlehačku (nebo žloutkový krém), pak vrstvu karamelové šlehačky. Vrchní část namočíme v kulérem obarvené fondánové polevě a položíme na krém.
Zveřejněno 25. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelové větrníky (a žloutkové věnečky) z cukrárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q71
Moje poznámka
Karamelové větrníky (a žloutkové věnečky) z cukrárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q71
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 10 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 15 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 18 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 21 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 9 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 9 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 11 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 11 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 11 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 12 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 12 hodinami
Tématické fráze:
fondánová poleva na věnečky recept,
karamelový fondán,
fondán na věnečky recept,
vetrnik recept cukrarsky,
fondánová poleva na větrníky,
žloutková šlehačka,
fondán na věnečky,
fondán poleva na větrníky,
základní žloutkový krém,
větrníky jako z cukrárny,
fondan na větrníky,
karamel na věnečky,
cukrarske vetrniky,
karamelová poleva na věnečky,
základní recept na karamel,
karamelový fondán recept,
fondánová poleva na věnečky,
karamelové věnečky,
žloutkové věnečky,
větrníky recept podle normy
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
vejce,
olej rostlinný,
sůl,
mléko plnotučné,
pudinkový prášek,
máslo,
žloutek,
cukr,
rum,
krém,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
poleva,
Komentáře (11)