Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 745 kJ /
656 kcal
Bílkoviny26,54 g
Tuky56,08 g
Vláknina2,48 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy10,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme.
Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct chvíli do zlatova (pekáček vyložíme pečícím papírem). Krok 2: Vývar uvedeme do varu, přidáme malý rajský protlak, tymián, cukr podle chuti, dosolíme, ochutíme mletým pepřem, můžeme přidat lžíci jíšky, ale nemusíme. Zjemníme kouskem másla. Krok 3: Zvlášť uvaříme podle návodu písmenka, uvařené scedíme, propláchneme vodou a přidáme do polévky. Krok 4: Nakonec vložíme opečené maso a podáváme.

Zveřejněno 25. 1. 2017

Poznámka autorky Lenunka

V tomhle počasí polévka vždy zahřeje nejen na těle, ale mě i na duši, babička vždy říkala, že polévka je "grunt". Rajskou polévku zas tak často nedělám, dneska jsem si na ni vzpomněla tak sdílím :-) A jak je psáno na talíři, dobrou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8r73

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8r73

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rajská s pečeným masem, rajská polévka s hovězím masem, hovězí žebra recept, hovězí polévka s pečeným masem, rajká plévka s hovězím recept, hovězí maso s žebrem

Suroviny:
žebra, cibule, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, tymián, cukr třtinový, jíška, máslo, těstoviny

Přidat fotografie receptu