Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není se čeho bát, podle tohoto receptu to určitě zvládnete.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.fertal jan.fertal

Náročný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 95 min Doba tepelné úpravy: 60 min

155 min (95 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 427 kJ /
6 316 kcal
Bílkoviny125,69 g
Tuky360,98 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 3,01 g
Sodík 1,09 g
Sůl2,38 g
Sacharidy636,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Do vriacej vody prisypeme naraz preosiatu múku. Miešame, kým sa cesto nelepí ani na hrniec, ani na varechu. Krok 2: Po miernom vychladnutí pridávame do hmoty po jednom vajcia, rozmiešame šľahačom alebo varechou. Ak je hmota veľmi hustá, zriedime ju troškou vody (opatrne, hmota má byť hustá, aby sa neroztekala). Vznikne lepivá hmota. Krok 3: Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka, použijeme špičku s väčším otvorom. Na papier na pečenie alebo na teflónovú fóliu nastriekame kolieska tak, že každý prejdeme 2x. Krok 4: Rúru predohrejeme na 200 °C a vložíme do nej plech s nastriekanými venčekami. Pečieme 12 minút. Ďalšich 20 min pečieme tak, že občas pootvoríme na moment dvierka na rúre, aby sa dostala von para, ale zároveň sledujeme teplotu, ktorá by nemala klesnúť pod 190°C. Upečenosť venčekov vyskúšame tak, že jeden venček prekrojíme a hmota sa nemá lepiť na nôž. Upečené venčeky hneď po upečení prekrojíme a vychladnuté plníme pripraveným krémom. Tak, že na každý nastriekame krém 2x, aby neboli nízke. Krok 5: Krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a zašľahávame postupne do vychladnutého pudingu. Hotovým krémom naplníme venčeky. Krok 6: Naplnené poprášime práškovým cukrom a dáme chladiť.

Zveřejněno 25. 1. 2017

Poznámka autora jan.fertal

Niekto radí neotvárať rúru, ale ja uvádzam dvierka otvárať tak asi každé 4 minúty, ale len na moment. Dobu pečenia si musí vyskúšať každý sám, lebo každá rúra pečie inak.

Ale každý si to musí v svojej rúre vyskúšať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mWVG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mWVG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Děkuji za luxusní recept a postup. Nikdy jsem neměla tak krásné věnečky/pusinky. Zítra je naplním, ozdobím a přidám foto...jestli zbydou..už teď mi je chtějí užírat :-D:-D:-D

Ale dámy,dámy budte professionalky ak nimi chcete byť. Pridem mi to ako povyšovanie nad niekym kto tu má len pár receptov aj som vahal či u vás je zlaty klas.

Jarka, Krémový prášek je to isté, čo Zlatý klas, len sa nemohol vyrábať v ČR pod tým názvom, je na to značka. Niekoľkokrát som to pred rokmi doporučovala, mám to aj pri niektorých svojich receptoch uvedené ako radu. Hustota je na návode Zlatého klasu písaná, sú tam uvedené 3 hustoty s rôznym množstvom mlieka. Volím podľa toho, načo ho potrebujem.;-) Pri používaní ale človek sa naučí určiť hustotu aj odhadom. ;-)

jan.fertal: proč se omlouváš?:-) - to bylo jen na doplnění informace o rozdílu v různých přípravcích. Je fakt, že při vaření krému dávám k pudinku min. lžíci mouky, taky s tím mám lepší zkušenost, klas neklas:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

...ale úvodní fotečka, těch obzvláště vypečených věnečků, se mi fakt líbí:yes:

Já zkusil dát do krému Zlatý klas 1x...
No, asi jsem blbě přečetl návod;-(

Všetko Ok,Ja Sam som bol začiatočnik a stale sa zdokonalujem,tých postupov je veľa ako aj kremov ktorymi venčeky je vhodne plniť. Ale so sa niekomu nevidí recept necham to tak nemusime komentovať,jednoducho su ho neoblubim.A postupov pečenia venčekov je tiež veľa tak ako aj zloženie odpal.cesta.Ja som uviedol len mnov osvedčeny postup.A doba pečenia je informatívna je to indivindividalne .Už sa len niekto chytil toho že postup na krém a pri tom ho dobre ovláda k čomu je to dobre?Budeme si teraz navzajom hladať chybičky naschvál?

Zobrazit 4 starší odpovědi

tejaja: Nekompletní a navíc zbytečný, když se jeden podívá, co tu je věnečků a vetrníčků kolem a s mnohem erudovanějším výkladem, jak při přípravě postupovat!

A ďalej? K surovinám : 2 Zlaté klasy sa nerovná 2 pudingy. Hustota je rozdielna.

jan.fertal: Prepáč, ale v čase, keď som aktivovala a hlavne opravovala tvoj recept, tak nebol kompletný, ale ty to predsa dobre vieš. Podľa nekompletného receptu sa variť a piecť nedá.
K Zlatému klasu - nie je to chytanie za slovíčka. Nahradiť sa to dá, ale nie je jedno, či na 700 ml mlieka použijem 2 pudingy alebo 2 Zlaté klasy. Hustota bude rozdielna. Kto používa Zlatý klas, ten to vie, ale väčšina ľudí v Čechách ho možno nepozná, pretože donedávna nebol k dostaniu. Takže práca a suroviny môžu vyjsť nazmar, resp. výsledok nebude taký, aký očakávali. A len tak meszi nami: pečiem desťročia a Zlatý klas sme používali doma, ešte keď som bola malé dieťa, používala ho už moja babička.;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
venecky z odpal.testa, věnečky z odpalovaného těsta, krem ze zlatého klasu, odpalovane venceky recept, krém zlatý klas, co je to zlaty klas, odpalované věnečky, venceky s odpalovaneho cesta, žloutkové věnečky z odpal.těsta, věnečky z odpal, odpalované věnečky s krémem, věnečky recept, recept na věnečky z odpalovaného těsta, věnečky s vanilkovým krémem, věnečky odpalované, recept na luxusní věnečky, zlatý klas s máslem, recept věnečky, luxusní věnečky z odpalovaného těsta, recepty věnečky odpalované

Suroviny:
mouka polohrubá, voda, vejce, máslo, sůl, mléko, zlatý klas, máslo, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu