Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Eviny roládky s bazalkovým pestem

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 30 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 623 kJ /
1 583 kcal
Bílkoviny41,76 g
Tuky69,30 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy193,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Udělat těsto nechat 3O minut kynout. Krok 2: Vyválet, potřít bazalkovým pestem, udělat roládu, nakrájet na kousky asi 5cm široké a pevně obalit plátkem anglické slaniny. Krok 3: Po 20 minutách kynutí dejte upéct na 18O°C asi 2O minut.

Zveřejněno 7. 6. 2009

Poznámka autora Jenda1

autor: Jana Remkova vloženo: 22.05.2009 09:03:01No, Evo, rozhodně by to tady mělo být, jako recept!

Jani, máš to tady!!!

Pekl jsem roládky na oslavu Amalenčiných narozenin a moc jsme se při samotné přípravě i pečení nasmáli.

Evino "nakrájet na kousky asi 5cm široké a pevně obalit plátkem anglické slaniny" nabízí hodně kreativity a já jsem dost popustil uzdu své fantazii.

Jednotlivé roládky jsem ve spodní masovější části stáhl potravinářským provázkem v blahé naději, že roládky budou na plechu krásně stát, těsto se při pečení protlačí nahoru a vytvoří vějíř. Když jsem po 15 minutách nakoukl do trouby, začal jsem se strašně smát. Fyzikální zákony v troubě nepůsobily, těsto se tlačilo více spodní stranou a všechny roládky byly vyvracené. Takže jsem roládky na plechu urovnal a dopekl.

A závěr?

1. Kdo chce dosáhnout bizarních tvarů, nechť použije můj postup.

2. Domnívám se, že stačí roládku položit na plátek anglické, zavinout a položit na plech.

3. Přivítal bych, kdyby autorka tohoto receptu, paní nebo slečna Eva vystoupila z anonymity, přestala si hrát na partyzánku, jednoduše se na topreceptech zaregistrovala a já ji mohl za tak skvělý tecept poděkovat.

4. Dlouho jsem přemýšlel, jak recept nazvat. Pokud budete mít nějaký jiný nápad, rád název změním.

5. Původně jsem uvažoval, že rozetřené pesto popráším kořením barbecue, aby více vynikla struktura roládky, nakonec jsem nezasahoval do originálu, i když příště to vyzkouším.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Eviny roládky s bazalkovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2NY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Eviny roládky s bazalkovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2NY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tak to jsem taky nějak přehlídla:-O:yes:

Abych nevytvářela podobné recepty, což jsem sama kritizovala, přidávám fotku a moje těsto: 200 ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička medu, 2 lžíce olivového oleje, 400g hladké mouky, 100 g celozrnné mouky, 1/2 kostky droždí. :-)

Jendo, roládky nemají chybu. Dneska jsem je přinesla jako vklad na pohoštění posezení po Jizerské padesátce, neustále se prý musí kontroloovat, zda se kvalita nezměnila.Kvalita ne , kvantita jo.:-D:-D:-K:yes:Dovolila jsem si přidat foto

To vypadá dobře, také vyzkouším :-)

Dobrá inspirace, taky dávám do oblíbených:-):yes:

Všem moc děkuji za milé komentáře a bodíky;-):-*.
Mirčo, nevím k čemu bych roládky chuťově přirovnal:-(. Pojí se tam jemná chuť bazalky (měl jsem obavy, že bude výraznější) s vůní anglické:-p, která ještě těstu přidá na křehkosti. Jsem rád, že jsem roládky upekl, jeví se mi to jako příjemné vybočení od houstiček a rohlíčků;-);-).
Jituš, víš dobře, že ve městě máte nejlepší kuchyň a skvělá šéfkuchařka:yes::yes::yes: s výbornými kuchaři:yes::yes: to zvládnou určitě lépe než já. Domnívám se, že by mě to ani nebavilo:-//. Raději budu čuchtat kolem vlastního sporáku a trouby:-)):-8.

Jendo, je to bomba. Nechceš v našem hotelu dělat rauty? Hosté by se nestačili divit!

:-OZajímavé:-O.A moc velká krása.Už za tu pracnost a následný velký umělecký dojem;-) přidávám boďku.
Jen Jendo:-)jak to chutná:-O-jde to k něčemu přirovnat?

To fakt nemá chybu, jen žasnu nad tím, jak si Jenda dokáže s každým zde uvedeným jídlem tak krásně pohrát, že bych se zakousla i do těch fotek :-)Bodík Jendovi i Evě:yes:

Jendo, to vypadá suprově:-p:yes:. Konečně jsem se zaregistrovala a jsem ráda, že ti můžu poslat plusíka:-)).

:-D:yes:

No jasně, náš Jenda-machr:-!Moc pěkný, moc jedlý, jsi moc šikovný:-!a recept se velmi dobře čte. Ty roládky na talíři, jsou tou anglickou jako "přeštíplé vosy", takové štíhloučké a okolo boubelaté, jako by to namaloval Mánes...no jo,jo,jo ten maloval ženský aha, chááááá:-D;-)

TAK to nemá chybu,nenacházim slov prostě náááádhera.:yes::yes::yes:

Tak to je, Jendo, opravdu veliká kráása...:-p Obdivuji tvoji kreativitu. Třeba přijde čas a troufnu si na něco takového...:-) Prozatím děkuji za recept a ukládám. :yes:

Tématické fráze:
k cemu se pouziva pesto, jak použít pesto, muffiny ty nejlepší recept, k čemu použít pesto, recepty s pestem, jak se používá pesto, na co se používá pesto, bedla jedlá recepty, jak pouzivat pesto, na co použít pesto, s pestem, slané roládky, recept na bublaninu s rybízem, k cemu je pesto, k čemu používat pesto, pizza roládky, recept s pestem, krůtí maso s bazalkovým pestem, pesto k čemu, k čemu pesto

Suroviny:
droždí, cukr, mouka hladká, mléko, sůl, žloutek, olej, pesto bazalkové, slanina anglická

Přidat fotografie receptu