Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový jahelník s borůvkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sudet Sudet

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 653 kJ /
3 741 kcal
Bílkoviny123,46 g
Tuky162,34 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 912 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy436,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry a máslem vyšleháme do pěny, zašleháme tvaroh, jáhlovou kaši, kypřící prášek a nakonec opatrně sníh z bílků. Krok 3: Těsto vylijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem (nebo vymazaný pekáč máslem a vysypaný strouhankou). Posypeme rovnoměrně ovocem.
Pekla jsem v elektrické troubě při 170cm cca 40 minut do zčervenání.

Zveřejněno 28. 1. 2017

Poznámka autorky Sudet

Tento jahelník lze podávat jako hlavní jídlo, je výborný (chutná i těm, kdo sladká jídla nemusí).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový jahelník s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBAg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový jahelník s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBAg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Děkuji:-) Muž sladká jídla rád nemá, ale tento jahelník mu chutná;-)

Takýto jahelník som svojho času robila často, ale so slivkami. Takže máš palček. :yes:;-)

Tématické fráze:
jahelnik s tvarohem, jehelník s tvarohem, jahelník s koláč s tvarohem, boruvkovy jahelnik, nepečený jahelník, jáhelník s tvarohem recept, recept na jahelník, crubmle s jáhly a s tvarohem, jahelnik s tvarohem a borůvkami, jshelnik s tvarohem, jahelník-recept, jahelník nepečený makový, jáhelník, výborný jahelník s tvarohem, jáhly s boruvkama, tvarohovy jahelnok

Suroviny:
jáhly, mléko, vejce, cukr, máslo, cukr vanilkový, tvaroh polotučný, kypřící prášek, borůvky

Přidat fotografie receptu