Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh lososovitý s lehkým špenátem

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie817 kJ /
195 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky0,25 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z pstruha opláchneme a důkladně osušíme. Položíme je kůží dolů na prkýnko a vetřeme do masa směs olivového oleje a jemně nasekaných bylinek, nakonec pokapeme citronem. Necháme uležet/marinovat/ 30 minut. Krok 2: Půl sáčku špenátu vsypeme do misky a zalijeme vroucí vodou. Až rozmrzne a rozdělí se na lístky, dáme ho do sítka a necháme okapat. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka 5 mm silná. V hrnci je spaříme vroucí vodou, přidáme špetku kmínu, větvičku rozmarýnu a sůl, pak dáme vařit. Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme stejné množství olivového oleje. Do vroucí směsi dáme opékat pstruha. nejprve 5 minut kůží dolů, mezitím maso shora osolíme a opepříme, a poté opékáme 5 minut kůží navrch. Vložíme do pekáčku a šup do trouby na 70°C, aby zůstal v teple. Uvařené brambory scedíme, vyjmeme rozmarýn a přidáme plátek másla. Krok 4: Na čistou pánev vložíme máslo a rozpustíme. Přihodíme špenát, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a špenát restujeme doměkka. Na talíř dáme filé z pstruha, špenát a uvařené brambory.

Zveřejněno 29. 1. 2017

Poznámka autora Marps

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý s lehkým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oW0X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý s lehkým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oW0X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc se mi to líbí, dávám bodík. ;-)Hlavně to máslíčko všude, tak mě to učila moje babička. Žádný margarín, masoxy a pod.Chválím !!!

Mńam <3

Tématické fráze:
pstruh lososovitý, pstruh lososovity recept, pstruh lososovitý recepty, pstruh lososovitý na grilu, jak připravit pstruha lososoviteho, recept na pstruha lososovitého, pstruch lososovitý, příprava pstruha lososovitého, pstruh lososovitý filety, pstruh pšenát, recepty na pstruh lososovitý, dúhový pstruh recept, pstru lososovitý, filet se pstruha na špenátu, pstruh na prkynku, pstruh duhovy recept, pstruh lososovitých priprava, recept na pstruh lososovitý, lososovitý pstruh, pstruh losovity priprava

Suroviny:
pstruh, olej olivový, rozmarýn, citron, špenát listový mražený, česnek, brambory, sůl, pepř, kmín celý, olej olivový

Přidat fotografie receptu