Věnečky z odpalovaného těsta
Spousta hospodyněk má strach z odpalovaného těsta, protože jim připadá složité. Držte se několika základních rad a zaručeně se vám povedou krásné a chutné věnečky. Plnit je můžete pudinkovým krémem a dozdobit třeba rumovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 600 kJ / 4 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,30 g |
Tuky | 298,65 g |
Vláknina | 6,90 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 287,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme 400 ml mléka a přivedeme k varu. Nesladíme. Ve zbylých 100 ml rozmícháme dva pudinkové prášky a směs nalijeme do horkého mléka. Důkladně rozmícháme na hladký krém a vaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Uvařený pudink přikryjeme potravinářskou fólií, aby se na něm nevytvořil škraloup a necháme jej vychladnout.
Krok 2: Mezitím upečeme věnečky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sádlo a sůl a přivedeme k varu. Obě mouky prosejeme a přisypeme do hrnce. Ztlumíme plamen a mícháme alespoň 5 minut, až vznikne hladké těsto, které se bude odlepovat ode dna i od vařečky. Na dně hrnce by se měla vytvořit souvislá bílá vrstva. Těsto se musí dobře propařit, ale nesmí se připálit.
Krok 3: Těsto necháme prochladnout. Do vlažného těsta postupně, jedno po druhém zapracováváme vejce a kypřicí prášek. Těsto můžeme míchat v robotu s třecím nástavcem. Výsledné těsto vypadá jako hustá kaše.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Do cukrářského sáčku vložíme řezanou zdobicí špičku a na připravený plech stříkáme ve dvou vrstvách kolečka. Aby měla kolečka stejný průměr, můžeme si na pečicí papír z jedné strany obkreslit kulaté vykrajovátko nebo skleničku a před stříkáním věnečků papír otočit. Ideální průměr je 6-8 cm s rozestupy asi 3 cm.
Krok 6: Plech s věnečky vložíme do rozpálené trouby a ihned zavřeme. Během pečení troubu neotvíráme! Po 5-8 minutách snížíme teplotu na 180-190 °C a dalších asi 20 minut věnečky dopečeme dozlatova.
Krok 7: Ještě vlahá kolečka podélně rozpůlíme.
Krok 8: Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do nadýchaného krému a do něj postupně zašleháme studený pudink. Cukrářský sáček s řezanou špičkou naplníme vanilkovým krémem a věnečky jím naplníme.
Krok 9: Věnečky můžeme polít rumovou polevu, ozdobit čokoládou nebo jen pocukrovat.
Zveřejněno 7. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYkA
Moje poznámka
Věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYkA
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 14 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 6 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 8 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 9 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 10 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 10 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 10 hodinami
Tématické fráze:
odpalované testo,
odpalované těsto recept,
venecky,
věnečky z odpal.těsta,
vypalované těsto,
výborný krém do věnečků,
vaječné věnečky,
recept na odpalované těsto,
odpalované těsto ze sádla,
citronová poleva na věnečky,
recept na věněčky,
poleva na věnečky,
žloutkové věnečky ze sádla,
věnečky ze sádla,
domácí věnečky,
věnečky recept,
výborné věnečky,
recept na vypalovane těsto,
odpalovane těsto video,
odpalované těsto recepty
Suroviny:
voda,
sádlo,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
pudinkový prášek,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
rum,
cukr moučkový
Komentáře (34)