Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselica z Otrokovic

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 712 kJ /
2 082 kcal
Bílkoviny12,75 g
Tuky210,20 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy32,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody. Krok 2: Mezitím doměkka uvaříme v jiné nádobě na kostky pokrájené brambory se solí a s kmínem. Brambory i s vodou přilijeme k zelí a k uzenině a ještě krátce povaříme. Do polévky přidáme namočené sušené houby a krátce povaříme. Krok 3: Smetanu rozkvrdláme s moukou a nalijeme do polévky. Polévku vaříme ještě cca 10-12 minut.

Zveřejněno 30. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselica z Otrokovic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xWB3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselica z Otrokovic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xWB3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dobrou chuť ! Nejsem proti bujonu, ale v kombinaci se smetanou v jakékoliv polévce, nebo omáčce- to není k jídlu. Kyselica má skvělou chuť - kombinace uzeného, smetany, hub a zelí je úžasná , bez dochucovadel a masoxů.

sikulka7: souhlas, poprvé jsem zkusila, příště bez a díky:( požívám bujon jinak minimálně)

Recept na kyselicu výborný, přesně jak má být. Ale fuj, zase ten bujon. byli jste někdy na Valašsku? Tam by vás hnali, dávat masox do kyselice! Jo a k těm bramborám - dá se vařit vše dohromady v tomto pořadí - nejdříve uzené, potom brambory, houby, když jsou brambory skoro hotové, přidáme zelí a klobásu, nakonec smetana.

Pokud uz si dam kyselici, mam rada prave tento typ. Bod leti:yes:.

chocolate: děkuji, to jsi mne potěšila, to uzené tam prostě je výborné, bez něj mne to nechutná:-K:-K

Vidím, že ty taky vaříš brambory zvlášť. Nedávno jsem se tady divila, že to někdo vařil dohromady, protože vím, že to nechce změknout. S tím uzeným to bude určitě skvělá chuť kyselice :-8:yes:

Jana Remkova: brambory a zelí vždycky vařím zvlášť. Recept mi dal Vítek, zkusila jsem podle něj. Díky:-K

Tématické fráze:
otrokovická kyselica, kyselica, kyselica s uzeným, kyselica bez masa, kyselice s uzeným, polévka kyselica, moravska kyselice, kyselica bez zelí, kyselice s masem, vánoční kyselica s masem, kyselica recept, polévka kyselica bez zelí, zahuštění kyselice, kyselica s uzeným recept, kyselica z uzenym masem, kyselica z uzeného masa, kyselici, top recepty kyselica, kyselica bez zahuštění, kyselica z hub

Suroviny:
brambory, brambory, sůl, pepř, bujón zeleninový, kmín celý, zelí, slanina uzená, smetana na vaření, mouka, houby sušené, sádlo, voda

Přidat fotografie receptu