Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodná játrová omáčka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadiVarime RadiVarime

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Spousta lidí se konzumaci jater vyhýbá. Pokud jsou však dobře připravená, potěší vás svojí jemnou chutí. Navíc jsou bohatá na různé minerály a vitamíny. S receptem na vepřová játra v lahodné smetanové omáčce určitě nešlápnete vedle.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 895 kJ /
3 560 kcal
Bílkoviny118,77 g
Tuky314,13 g
Vláknina14,81 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 5,25 g
Sůl13,40 g
Sacharidy60,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli drobně nakrájíme. Slaninu i špek nakrájíme na malé kostičky. Játra pokrájíme na středně velké kousky. Krok 2: Do kastrolu dáme škvařit slaninu i špek. Po dvou minutách přidáme nakrájenou cibuli a opékáme další dvě minuty. Krok 3: Poté přidáme mletý kmín, špetku mletého pepře (dle chuti) a promícháme. Přidáme pokrájená játra a necháme je zatáhnout. Krok 4: Přidáme mleté nové koření a mletou uzenou papriku. Promícháme a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, zhruba 40 minut. Krok 5: Po změknutí jater jich část přendáme do misky a uchováme bokem. Zbylou část omáčky rozmixujeme dohladka. Krok 6: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Omáčku dáme znovu na sporák, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Krok 7: V misce rozkvedláme hladkou mouku se smetanou. Přilijeme do rozmixované omáčky a na mírném ohni vaříme ještě zhruba 15 minut. Krok 8: Před koncem vaření omáčku dle chuti osolíme. Přidáme menší hrst drcené majoránky. Krok 9: Do omáčky vrátíme zbylá játra, která jsme před mixováním odložili a necháme je v omáčce prohřát.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 3. 2. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodná játrová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWPp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodná játrová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWPp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Na mne taky, trochu bych ubrala slaninu, špek, jinak by to mohlo být dobré, smetanu bych asi ale vypustila, játra jsou výborná přírodní.. játra máme rádi na všechny způsoby:-K

Na mně je tam hodně různé slaniny. Slanina i iberijský špek. Jinak játra miluji na všechny způsoby a popravdě, mám dojem, že smetanu jsem ještě nezkoušela.:yes:

Tématické fráze:
játrová omáčka videorecept, játrová omáčka s rýží, játrova omacka, játrová omáčka recept, výborná játrová omáčka, játrová omáčka se slaninou, játrova omáčka se smetanou, recept na játrovou omáčku, játrová omáčka z vepřových jater, játrová omáčka na slanině, omáčka z mletých jater, vepřová játra omáčka, jatrova omacka na speku, játrová omáčka z mletých jater, recepty jatrova omacka, domácí játrová omacka, omacka z jater, omáčky recepty, zahuštění vepřových jater omáčka videorecept, přírodní jatrova omáčka

Suroviny:
játra vepřová, slanina anglická, špek, smetana ke šlehání, mouka hladká, cibule, kmín mletý, koření nové koření, paprika sušená uzená, hořčice, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, voda

Přidat fotografie receptu