Lahodná játrová omáčka
Spousta lidí se konzumaci jater vyhýbá. Pokud jsou však dobře připravená, potěší vás svojí jemnou chutí. Navíc jsou bohatá na různé minerály a vitamíny. S receptem na vepřová játra v lahodné smetanové omáčce určitě nešlápnete vedle.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 895 kJ / 3 560 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,77 g |
| Tuky | 314,13 g |
| Vláknina | 14,81 g |
| Cholesterol | 1,93 g |
| Sodík | 5,25 g |
| Sůl | 13,40 g |
| Sacharidy | 60,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli drobně nakrájíme. Slaninu i špek nakrájíme na malé kostičky. Játra pokrájíme na středně velké kousky.
Krok 2: Do kastrolu dáme škvařit slaninu i špek. Po dvou minutách přidáme nakrájenou cibuli a opékáme další dvě minuty.
Krok 3: Poté přidáme mletý kmín, špetku mletého pepře (dle chuti) a promícháme. Přidáme pokrájená játra a necháme je zatáhnout.
Krok 4: Přidáme mleté nové koření a mletou uzenou papriku. Promícháme a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, zhruba 40 minut.
Krok 5: Po změknutí jater jich část přendáme do misky a uchováme bokem. Zbylou část omáčky rozmixujeme dohladka.
Krok 6: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Omáčku dáme znovu na sporák, přidáme česnek a plnotučnou hořčici.
Krok 7: V misce rozkvedláme hladkou mouku se smetanou. Přilijeme do rozmixované omáčky a na mírném ohni vaříme ještě zhruba 15 minut.
Krok 8: Před koncem vaření omáčku dle chuti osolíme. Přidáme menší hrst drcené majoránky.
Krok 9: Do omáčky vrátíme zbylá játra, která jsme před mixováním odložili a necháme je v omáčce prohřát.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 3. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahodná játrová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWPp
Moje poznámka
Lahodná játrová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWPp
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jklůkljů
[email protected] před 44 minutami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 9 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 12 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 13 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 14 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 14 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 15 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 15 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
játrová omáčka videorecept,
játrová omáčka s rýží,
játrova omacka,
játrová omáčka recept,
výborná játrová omáčka,
játrová omáčka se slaninou,
játrova omáčka se smetanou,
recept na játrovou omáčku,
játrová omáčka z vepřových jater,
játrová omáčka na slanině,
omáčka z mletých jater,
vepřová játra omáčka,
jatrova omacka na speku,
játrová omáčka z mletých jater,
recepty jatrova omacka,
domácí játrová omacka,
omacka z jater,
omáčky recepty,
zahuštění vepřových jater omáčka videorecept,
přírodní jatrova omáčka
Suroviny:
játra vepřová,
slanina anglická,
špek,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
cibule,
kmín mletý,
koření nové koření,
paprika sušená uzená,
hořčice,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
voda
Komentáře (6)