Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 488 kJ / 1 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,74 g |
| Tuky | 27,22 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 787 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 286,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme 3/4 másla, cukr krystal, vejce, rum, mléko, mouku, pečící prášek, sůl a skořici (já vše smíchala ručním šlehačem).
Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit zbylé máslo a hnědý cukr.
Krok 3: Do dortové formy vlijeme směs z pánve. Na ní poklademe oloupaná, na měsíčky nakrájená jablka. Kde jsou mezery poklademe brusinky. Vše zalijeme těstem a dáme do trouby péct na 180°C na 50 minut.
Krok 4: Překlopíme formu na talíř, rozkrájíme a podáváme se šlehačkou pro ozdobu (já použila koupenou šlehačku ve spreji).
Zveřejněno 4. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převrácený jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzKv
Moje poznámka
Převrácený jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzKv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 40 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
převrácený koláč,
převrácený jablkový koláč,
francouzský převrácený koláč,
prevraceny kolac s jablky,
prevracene kolace,
prevraceny koláče,
kolac na panvi,
převrácený švestkový koláč,
jablečný koláč na pánvi,
jablkový převrácený koláč,
jablecny kolac z pánve,
francouzky jablečný koláč na panvi,
převrácený jablečný koláč s karamelem,
koláč z pánve,
převrácený jablečný francouzský koláč,
převrácený jablov koláč,
jablkový koláč převrácený,
prevraceny tvarohovy kolac,
převrácený dort,
prevracene jablka koláč
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
rum,
mléko,
mouka,
sůl,
skořice,
cukr třtinový,
brusinky,
jablko,
šlehačka
Komentáře (3)
No, nerad se opakuji, pokud ale máte nádobu vhodnou k přípravě karamelu a k následnému pečení (Emile Henry, litina, Jenna Glas), pak lze oboje provést v jedné nádobě