Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy tří vůní

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 636 kJ /
4 693 kcal
Bílkoviny110,64 g
Tuky190,13 g
Vláknina34,65 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 829 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy617,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme pekáček. Na dno dáme pečící papír. Připravíme mísu. Při dělání plátů máme vždy stejný postup a to je, že vyšleháme vajíčko s cukrem do pěny, přimícháme vařečkou zakysanou smetanu, přidáme mouku, kypřící prášek a mák, ořechy nebo kakao. Každý pečeme zvlášť. Krok 2: Po vychladnutí plníme krémem. Krém připravíme tak, že svaříme mléko s krupičkou do husté kaše a necháme vychladit. V míse si vyšleháme máslo s cukrem a zašleháme vychlazenou kaši. Krok 3: Pláty spojíme krémem a navrch na poslední plát dáme polevu. Polevu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme mléko a máslo. Zdobíme kousky čokolády.
Je to na menší pekáček cca 30x20cm, i menší.

Zveřejněno 7. 2. 2017

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy tří vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xWxq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy tří vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xWxq

Marie

Tématické fráze:
tři barevné rezy, cokoladove rezy ze tri surovin, tří mléčné řezy, rezy tri vuni, řezy tří barev, tři barevna řezy, špendlíkové řezy zakysaná, nektarinkový řez, recept na světlou polevu bez citronu, misa rezy s krupickou, lučinové řezy

Suroviny:
vejce, smetana zakysaná, cukr, mouka hladká, prášek do pečiva, mák, vejce, cukr, kypřící prášek, smetana zakysaná, kakao, mouka hladká, vejce, smetana zakysaná, cukr, mouka hladká, kypřící prášek, máslo, mléko, krupice, cukr, čokoláda mléčná, máslo, mléko

Přidat fotografie receptu