Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilý Izidor 2

Opilý Izidor je moučník, který nakrájíte na řezy a okouzlíte nejednu návštěvu. Je totiž plný krému, ořechů, čokolády a rumu. Ořechovou nátěrku můžete nahradit také kokosem. Moučník je nejlepší druhý den, až se rum v těstě krásně rozleží.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min + den předem svařený krém

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, + den předem svařený krém)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie39 073 kJ /
9 339 kcal
Bílkoviny130,33 g
Tuky671,40 g
Vláknina53,25 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 601 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy544,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přípravu na krém uděláme den předem. Svaříme šlehačku, cukr a kakao a necháme vychladnout. Krok 2: Korpus: Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, pak přidáme ořechy, kakao a nakonec mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků. Krok 3: Nalijeme na pečicí papír, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 175°C asi 15-20 minut. Ještě teplé potřeme rybízovou marmeládou. Krok 4: Na ořechovou směs smícháme 200 g ořechů s 200 ml rumu a natřeme na studený korpus na marmeládu. Krok 5: Na dokončení krému utřeme máslo a 50 g cukru a postupně přidáváme zchladlou svařenou šlehačku, vyšleháme a natřeme na ořechy. Krok 6: Necháme zatuhnout v lednici a polijeme čokoládou. Necháme přes noc odležet, rum se rozleží.

TIP: Jak upéct košíčky Izidor

Zveřejněno 8. 6. 2009

Poznámka autorky janaka

Dá se dělat i s kokosem, ale s ořechy jsou asi lepší.

Izidor už tu jeden je, ale já dělám malinko jinak, tak vkládám. Je výborný!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilý Izidor 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZor

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilý Izidor 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZor

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Alena K.: no nevím, já našla františkána na Vaření.cz takto www.vareni.cz/recepty/opily-frantiskan/

Opilý Isidor a opilý františkán jsou dva různé recepty, Isidor je s ořech a fantiškán je s meruŇkami nebo broskvemi.. v tom je ten problém, dámy.. ;-)

Já dělávám Ožralého Františka a tam broskve taky nejdou, ale myslím, že by se tím nic nepokazilo;-)

Aha:-O:-8

katarinka....pisala som o zakusku opity frantiskan....ze tam idu pod krem broskyne...nie o izidore

Opitý Izidor je výborný koláč.Ale broskyne tam nejdu:-/Babka ho robieva dlhé roky,vždy sa naňho teším:yes::-))

sa mi zda, ze do opiteho frantiskara pod krem idu aj broskyne

:-p:yes:+ Znám to pod názvem-Ožralý František :-)):-D

Tématické fráze:
opilý izidor, ožralý izidor, opilý isidor, opilý františkán, opity izidor, opilý františek, ožralý isidor, opilý izidor recept, recept opilý františek, ožralý františek, izidor, dezert opilý izidor, buchta opilý izidor, dezert opilý františek, opilý isidor recept, zakusek opily izidor, recepty opilý izidor, opili izidor, ožralý izidor recept, opilý františek dezert

Suroviny:
žloutek, máslo, cukr moučkový, ořechy vlašské, kakao, mouka hrubá, kypřící prášek, bílek, marmeláda rybízová, šlehačka, cukr moučkový, kakao, máslo, cukr moučkový, ořechy vlašské, rum, čokoláda na vaření, tuk 100%

Přidat fotografie receptu