Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 188 kJ / 1 718 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,71 g |
Tuky | 48,00 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 278,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem přichystáme bigu – ve vodě rozpustíme droždí, přidáme mouky a uhněteme opravdu husté těsto. Zakryté ho necháme asi 3 hodiny v teple, pak uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Dvě hodiny před zaděláváním těsta vytáhneme bigu z lednice, aby se trochu ohřála. Zároveň jsem do nachystané semoliny nalila téměř všechnu vodu a promísila, aby mohla proběhnout autolýza. Tu trošku vody, která zůstala stranou (stačí 3 lžíce), jsem pak použila na rozmíchání droždí.
Krok 3: Bigu v míse roztrháme, přidáme zbytek surovin včetně namočené mouky a ve vodě rozmíchaného droždí a uhněteme pevné těsto. Zakryté utěrkou ho necháme asi dvě hodiny kynout, pak vyndáme na pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na čtyři díly = čtyři chleby.
Krok 4: Z každého dílu uděláme bulku a necháme je asi 20 minut odpočinout. Pak bulky rozválíme na 60-70 cm dlouhé prameny, které svineme buď do tvaru očí nebo mafaldy – uděláme vlnkovatého hada, kterému volný konec přehodíme přes „hřbet“ a zasuneme pod těsto.
Krok 5: Všchny čtyři chleby uložíme na velký plech, dobře potřeme vodou, hustě zasypeme sezamem, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
Pak chleby zastříkáme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě, pokud máme, na kameni. (230°C/20 min, pak zeslabit na 170°C a dopéct – asi 20-25 minut)
Pak chleby zastříkáme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě, pokud máme, na kameni. (230°C/20 min, pak zeslabit na 170°C a dopéct – asi 20-25 minut)
Zveřejněno 10. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pane siciliano (chléb ze Sicilie)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q0r
Moje poznámka
Pane siciliano (chléb ze Sicilie)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q0r
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 12 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 16 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 6. 4. 2025 05:00
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 7 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 7 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 8 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 8 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 10 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 11 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 11 hodinami
Tématické fráze:
chléb pane semolina,
sicilský chléb,
recept na chléb ze semolíny,
recepty ze semolino mouky,
chleba ze semoliny,
chleba zadelavany bigem,
domácí chléb ze semoliny,
hléb pane semolina,
chléb ze semolinové bez mouky,
chléb s bigou,
semolinový chléb,
chleb ze semolina,
sicilska mafalda,
pane semolino chléb,
recept na sicilský chleba,
chléb pane,
semolinový chlěb recept,
chléb ze semoliny,
chleb z semoliny recept,
chleba s bigou
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
med,
olej olivový,
droždí
Komentáře (6)