Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 188 kJ / 1 718 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,71 g |
Tuky | 48,00 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 278,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem přichystáme bigu – ve vodě rozpustíme droždí, přidáme mouky a uhněteme opravdu husté těsto. Zakryté ho necháme asi 3 hodiny v teple, pak uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Dvě hodiny před zaděláváním těsta vytáhneme bigu z lednice, aby se trochu ohřála. Zároveň jsem do nachystané semoliny nalila téměř všechnu vodu a promísila, aby mohla proběhnout autolýza. Tu trošku vody, která zůstala stranou (stačí 3 lžíce), jsem pak použila na rozmíchání droždí.
Krok 3: Bigu v míse roztrháme, přidáme zbytek surovin včetně namočené mouky a ve vodě rozmíchaného droždí a uhněteme pevné těsto. Zakryté utěrkou ho necháme asi dvě hodiny kynout, pak vyndáme na pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na čtyři díly = čtyři chleby.
Krok 4: Z každého dílu uděláme bulku a necháme je asi 20 minut odpočinout. Pak bulky rozválíme na 60-70 cm dlouhé prameny, které svineme buď do tvaru očí nebo mafaldy – uděláme vlnkovatého hada, kterému volný konec přehodíme přes „hřbet“ a zasuneme pod těsto.
Krok 5: Všchny čtyři chleby uložíme na velký plech, dobře potřeme vodou, hustě zasypeme sezamem, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
Pak chleby zastříkáme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě, pokud máme, na kameni. (230°C/20 min, pak zeslabit na 170°C a dopéct – asi 20-25 minut)
Pak chleby zastříkáme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě, pokud máme, na kameni. (230°C/20 min, pak zeslabit na 170°C a dopéct – asi 20-25 minut)
Zveřejněno 10. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pane siciliano (chléb ze Sicilie)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q0r
Moje poznámka
Pane siciliano (chléb ze Sicilie)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q0r
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
chléb pane semolina,
sicilský chléb,
recept na chléb ze semolíny,
recepty ze semolino mouky,
chleba ze semoliny,
chleba zadelavany bigem,
domácí chléb ze semoliny,
hléb pane semolina,
chléb ze semolinové bez mouky,
chléb s bigou,
semolinový chléb,
chleb ze semolina,
sicilska mafalda,
pane semolino chléb,
recept na sicilský chleba,
chléb pane,
semolinový chlěb recept,
chléb ze semoliny,
chleb z semoliny recept,
chleba s bigou
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
med,
olej olivový,
droždí
Komentáře (6)