Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masopustní koblihy od babičky

Receptů na masopustní koblihy je spousta a asi každý už má nějaký ten svůj oblíbený, podle kterého je dělá nejčastěji. Pokud ne, zkuste tento léty osvědčený recept. Znaly ho už naše babičky, pochází z kuchařky z roku 1955.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 949 kJ /
4 051 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky120,74 g
Vláknina26,48 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,48 g
Sacharidy579,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vykynout kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a zbytek surovin. Necháme v teple vykynout. Mezitím smícháme povidlovou směs. Krok 2: Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout. Krok 3: Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme na malém plameni pozvolna z obou stran. Nejprve vrchní vykynutou stranou dolů. Usmažené koblihy odkládáme na papírový ubrousek aby se odsál přebytečný tuk.

Jak dokonale usmažit koblihy

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 11. 2. 2017

Poznámka autorky mika59

Recept je z kuchařské knihy z roku 1955.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblihy od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWmN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblihy od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWmN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

mika59 - díky za radu - zkusím znova.

Dělala jsem dnes poprvé, ale nepodařilo se mi je usmažit.Vevnitř byly nedodělané.Asi moc horký Olej?

irenaL: Asi rychle smažené Musí se smažit
na malém plameni pozvolna. To mně mrzí....dopišu to do receptu.

Jsou výborné! Naučila jsem se je balit podle mamky stejně jako buchty a dělají se tak u nás odjakživa. Plním jakoukoliv hustou marmeládou nebo povidly a smažím na sádle. :-8

Dneska máme masopust tak jsme vyzkoušeli.jsou výborné:yes:

jipet: Děkuji.:-K mám radost..;-)

TEREZA KULAWIAKOVÁ 24. 2. 2017 17:38
MOC SÉ. MILIBIÉJ VAŠÉ RECEPTÝ. CHODNÉ JE PROHLIŘIM MÁM ZAJÉM POŘAT ONOVÉ RECEPTÝ.

...a blízko, blizoučko Popeleční středa...
Tak si hleďte masopustu ještě užít :-K

https://www.kucharkaprodceru.cz/masopustni-koblihy...

Zobrazit starší odpověď

Moje babička na rozváleném těstu naznačila polovinu, na jedné polovině naznačila sklenkou kolečka. Na každé kolečko dala lžičkou tužší marmeládu neředěnou, a pak překryla druhou polovinou. Toutéž skleničkou vykrájela kolečka kolem kopečků marmelády. Dělám to stejně, jde to rychle. Aby se olej nepřepaloval, přidávala do oleje nebo sádla kolečka mrkve, když do sebe natáhla to nezdravé, vyměnila je. Vaše vypadají fakt krásně a opravdu bych se zakousla, kdybych neměla cukrovku.

janky3: Kdysi jsem tenhle postup taky vyčetla a tím, že se to vykrojí přes spodní kolečko, tak docela dobře drží a náplň nevyteče:yes:Máte pravdu, složité to není:-)

:yes::yes::-K mám úplně stejný recept - jsou opravdu skvělé <3

Dnes jsem dělala koblížky stejné, jenom přidávám kůru i šťávu s jednoho citronu, jsou voňavé a moc chutné:-):yes:

skarlettka 12. 2. 2017 11:36
jen si myslím, že do koblih patří merunková marmeláda, ne povidlí.

mika59: Taky mám raději povidla, nejsou tak náchylná k vytečení, ale jinak záleží na tom, jak je má kdo rád:yes: myslím, že tady jde hlavně o postup:-p

Zobrazit starší odpověď

Zrovna dnes jsem je vyráběla a teď narazím na tyto. Pracně jsem je vykrajovala, jak jsem se dočetla v jiném receptu a nyní zjistím, že to jde taky dělat jako buchty. I když se mi dnes povedly, příště budou určitě tyto.

:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
recept na koblihy, koblihy recept, recept na výborné koblihy, rychlé masopustní koblihy recept, nejlepší masopustní koblihy, recept na nejlepší masopustní koblihy, nejlepší masopustní na koblihy, top recepty koblihy, recept koblihy, masopustní koblihy z Majolky®, recept na koblihy výborné videorecept, masopustní koblihy plněné, koblihy podle babičky, koblihy top recepty, masopustní recepty, tvarohové koblihy výborné videorecept, masopustní koblihy z tvarohového těsta, hrnkové koblihy, masopustní menu, masopustnikoblihy

Suroviny:
mouka hladká, mléko, kvasnice, kvasnice, žloutek, cukr, máslo, sůl, rum, sůl, olej, povidla švestková, cukr vanilkový, skořice, kůra citronová

Přidat fotografie receptu