Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátek s chřestovo-parmazánovou omáčkou

Krůtí maso, podávané s jemně nasládlou omáčkou z bílého chřestu a parmezánu, je ideálním jarním obědem pro slavnostnější příležitosti. Pokrm díky velice pečlivé přípravě vyniká skvělou chutí.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 792 kJ /
428 kcal
Bílkoviny3,34 g
Tuky27,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prso nakrájíme na dva plátky. Opečeme v pánvi na rozpáleném oleji, lehce podlijeme (asi 100 ml vody) a dopečeme v troubě na 200 °C zhruba 20 minut. Krok 2: Chřest oloupeme a svážeme nití. Do kastrolu dáme asi 800 ml vody a víno. Přivedeme k varu, vložíme chřest a vaříme asi 15 minut. Krok 3: Chřest vyjmeme. Tři výhonky odložíme vcelku stranou, zbytek rozmixujeme s vývarem. Krok 4: V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku, pečlivě rozmícháme a smažíme dozlatova. Krok 5: Přidáme rozmixovaný chřest. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme trochu vody. Provaříme, dokud nezmizí chuť mouky, zhruba 15-20 minut. Krok 6: Zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a vložíme nakrájené kousky chřestu a parmazán. Krok 7: Maso nakrájíme, dáme na talíř, přelijeme omáčkou s kousky chřestu. Podáváme s vařenými brambory.

Zveřejněno 11. 2. 2017

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek s chřestovo-parmazánovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6wM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek s chřestovo-parmazánovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6wM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Krásné Terezko, moc se mi to líbí, ale píšeš, maso nakrájíme na porce a opečeme ze všech stran, ale ty tvoje vypadají jako nakrájené z jednoho upečeného kusu masa..;-):-K:-K pekla jsi to vcelku?..Krásná prezentace..:yes:

terezicka1: ;-);-):-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

:-D:yes: moc pěkná prezentace

Krásný recept:-):yes::yes:

Tématické fráze:
krůtí na pánvi, krutí maso-recepty s omačkou, krůtí stehenní řízky recepty, krůtí plátky na chřestu, kruti steak na chrest, krůtí plátky v troubě se smetanou, krůtí a bílý chřest, bílý chřest krůtí

Suroviny:
prsa krůtí, chřest bíly, víno bílé, máslo, mouka hladká, sýr parmazán strouhaný, smetana, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu