Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Raženky (žemličky) s černým pivem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 064 kJ /
2 166 kcal
Bílkoviny60,93 g
Tuky40,00 g
Vláknina21,05 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy380,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií. Krok 4: Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).

Zveřejněno 12. 2. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Raženky (žemličky) s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmVA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Raženky (žemličky) s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmVA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ty jsou<3, jen se zakousnout :yes:.

:-D:yes:

Budú výborné...ako všetko od teba.:-8

Tématické fráze:
celozrnné razenky, skvarkove zemlicky, zemlicky ke gulasu, razenky z celozrnne zitne mouky

Suroviny:
voda, pivo černé, sladěnka, mouka hladká, droždí čerstvé, pivo černé, sádlo, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, sůl,

Přidat fotografie receptu