Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tatarská omáčka

Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.

Hodnocení receptu je 4,6 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marenka.j

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 318 kJ /
1 510 kcal
Bílkoviny4,94 g
Tuky162,48 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,23 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurku nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme opravdu velmi najemno. Krok 2: Do menší misky dáme majonézu, přidáme nakrájenou cibuli a okurku a přilijeme 2-4 lžíce láku z okurek. Krok 3: Lák přiléváme do misky za stálého prošlehávání metličkou tak, aby vznikla konzistence tatarské omáčky. Krok 4: Nezapomene přidat i hořčici. Dochutíme solí a pepřem. Tatarskou omáčku uložíme vychladit do lednice.

TIP: Návod na bleskovou přípravu domácí majonézy

Zveřejněno 8. 6. 2009

Poznámka autorky marenka.j

Dochutit můžeme i octem nebo worcestrovou omáčkou, ale to už nechám každému po libosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tatarská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjxP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tatarská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjxP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Uděláno od oka a musím říct, že super. :-K Děkuji za recept.

Kdo si pamatuje jak chutnala "socialistická,, tatarka v těch malých skleničkách? Dlouho předlouho jsem ladil recept a vyšlo mi: Doma udělaná dvoužloutková majonéza která už obsahuje sůl ,pepř a kávovou lžičku plnotučné hořčice...potom nakrájím malou cibuli na jemno ,to samé kyselou okurku , dám to do sklenice , přidám čtvrt lžičky worchesteru , malou lžičku sardelky a tři lžíce láku z okurek..celé to mixnu tyčákem na jemnou kašičku , tu zašlehám do domácí Majolky®... ta je pak bez hrudek a výtečné chuti

Žijí v Bulharsku uz 13ty rok. Majonéza se používá především do salatu. Tatarka a tarator je něco úplně jiného. Tarator je z kyselého mléka a tatarka z vajec. Mají společné dvě věci, jsou bílé a obsahují okurku.
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.

Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.

Odkdy se kupovaný šmejd dáva' do čehokoliv domácího ?!
:no:

Podravka do majonézy, to teda musí být mňamka :) Komu se nechce strouhat okurku a krájet cibuli najemno, tak spousta lidí má doma takovej ruční kráječ, stačí vhodit do nádoby, párkrát zatočit "kličkou" a je nakrájeno... :)

Tak tuhle jsem dělala už před hodně lety :yes: a jak mi čas šlapal na paty, chvilku trvá než se cibule nakrájí najemno a ještě strouhat okurky, ufff :-D dělám jen majonézu ochucenou solí, podravkou, kečup a česnekem nešetřím a to je teda mňamka!
Samozřejmě, že ne do salátu :-8
Mějte se kouzelně :-K

Algoritmus 11. 7. 2013 17:00
Já tam přidávám ještě kapari... nejlepší do tatarky bývávaly znojemský okurky.

koukněte se na složení jakékoliv kupované majonézy.......voda,e,e

Peťulka:tatarka domácí je bájo, já si dělám i majonézu je to rychle hotové a je to lahoda.

Také mám nejradši domácí tatarku.Doporučuju všem akorát tam dávám plnotucnou horcici.:-)

Dlouhou dobu jsem kupovala majonézu Helmans a byla jsem s ní moc spokojená.Asi před dvěma měsíci jsem jí zase koupila, byla hnusná, jako by udělaná z vyjetého motorového oleje, letěla do koše. Už jí nechci. Dělám si svojí. Vajíčka mám od svých slepiček, tak se zatím salmonely nebojím.

Ivunka: Taky Ti doporučím udělat si jen tolik, kolik se hned sní, maximálně druhý den;-)

Tahle je vyborna,delam ji taky, jen davam plnotucnou horcici :-p:yes::yes::yes: jen je lepsi ji delat cerstvou, proto ji delam jen tolik, aby se snedla-)
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne:-)

Ivunka:sníst se hned nemusí, ale samozřejmě je tam nějaká trvanlivost. Vydrží den a je dobrá, poté ztrácí svou chuť.

Ahojky, chystám se zkusit tento recept na domácí tatarku, ale chtěla jsem zeptat, jestli si jí po udělání můžu schovat třeba do ledničky, nebo se musí hnedka sníst.
Děkuju a hezký den!!: )

Tématické fráze:
recept na tatarskou omáčku, recept na domácí tatarskou omáčku, vyroba tatarky, domácí tatarka, výroba domácí tatarky, recept na domácí tatarku, domácí tatarka z majonezy, tatarka z majonézy, výroba majonézy, jak vyrobit tatarskou omáčku, jak udelat tatarskou omacku, tatarska, domácí tatarka z Majolky®, tatarka z Majolky®, tatarská omáčka z jogurtu, výroba domácí majonezy, recept tatarskou omačku, recept na tatarku, jak se dela tatarka, domácí tatarka recept

Suroviny:
majonéza, cibule, okurky sterilované, lák okurkový, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu