Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Markulina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 822 kJ /
5 216 kcal
Bílkoviny107,10 g
Tuky316,95 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 1,18 g
Sůl3,75 g
Sacharidy474,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Viz. obrázek č. 1 - Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny. Cukr se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny, až skoro zbělá a pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme. Krok 2: Viz. obrázek č. 2 - Rozpustíme máslovou Heru v mikrovlnce na 700 W cca 45 sekund. Máslo přidáme k vyšlehaným žloutkům s cukrem, přidáme obě mouky s kypřícím práškem a opět zašleháme. Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do těsta vařečkou. Krok 3: Viz. obrázek č. 3 - Předejhřejeme troubu na 150°C. Formu srdce vyložíme pečícím papírem. Těsto rozetřeme do formy tak, že se snažíme navýšit spíše k okrajům než do středu, aby při pečení střed nevypoukl. Dáme do trouby na 40 minut na 150°C. Krok 4: Viz. obrázek č. 4 - Po upečení necháme korpus vychladnout a mezitím připravíme krém. Vyšleháme mascarpone s cukrem a tvarohem. Zvlášť vyšleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do krému. Krém rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny dáme cca 5 ks jahod pokrájených na malé kousky. Krok 5: Viz. obrázek č. 5, 6 a další - Korpus rozkrojíme na 3 pláty. Každý potřeme marmeládou a krémem s jahodami. Boky a vrch potřeme krémem bez kousků jahod. Na závěr vrch poklademe jahodami. Připravíme želatinu dle návodu a potíráme štětcem jahody želatinou (můžete opakovat i 3 x). Nechte v ledničce vychladit.

Zveřejněno 15. 2. 2017

Poznámka autorky Markulina

Formu zítra změřím, ale myslím, že se bude rovnat průměru cca 20 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mW9r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mW9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krém z mascarpone tvarohu a šlehačky, celozrnny dort s mascarpone, mrkvový dort s mascarpone celozrnné mouky, krem tvaroh mascarpone dort ze špaldové mouky, jahodové muffiny z celozrnné mouky, dort s mascarpone kremem, srdce dort s mascarpone, korpus s mascarpone jahodami a želatinou, aby se dort nevypoukl při pečení, piškotovy dort z celozrnné mouky, mascarpone s jahodami bez mouky, krém z maskarpone recept, jahodovo tvarohový krém do dortu z mascarpone, jahodové recepty z mascarpone, jahodové recepty z mascarpone, mascarpone, celozrnny dort s mscarpone, muffiny z celozrne mouky s jahodama, mascarpone spaldova mouka, recepty z mascarpone

Suroviny:
vejce, tuk hera, mouka polohrubá, mouka celozrnná, cukr moučkový, voda, prášek do pečiva, sůl, mascarpone, šlehačka, tvaroh, cukr moučkový, jahody, jahodová marmeláda, želatina

Přidat fotografie receptu