Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bramborové gnocchi

Recept na domácí bramborové gnocchi pochází přímo z italských stránek o vaření. Díky radám a přesnému postupu se vám domácí gnocchi povedou určitě hned napoprvé. Budete mít tak vždy po ruce recept na tuto, i u dětí, oblíbenou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 253 kJ /
1 973 kcal
Bílkoviny63,18 g
Tuky14,56 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy381,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce. Krok 2: Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké. Krok 3: Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky.
Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy.
Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou.
Několik kousků můžeme zkusit uvařit - pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky. Krok 4: Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s osolenou vodou, když vyplavou na povrch, jsou hotové.

TIP: Tipy na nejlepší recepty s gnocchi

Zveřejněno 16. 2. 2017

Poznámka autorky cathleen

Inspirace z ricette.giallozafferano.it

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramborové gnocchi

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWg3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramborové gnocchi

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWg3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vinka: jsem ráda, že i u vás chutnaly :-) díky!

Skvělý lehký a rychlý recept, nočky byly krásně měkké<3

Renaj: a já děkuji za zprávu! Mám velkou radost, že se recept osvědčil <3

Děkuji za recept. Včera jsem je vařila dle Vašeho receptu a jsou výborné. Recept si hned ukládám. :-8 jen jsem místo klasické hladké mouky dala špaldovou hladkou :-D

Marie Švarcová 20. 2. 2017 17:15
:yes::yes::yes: skvělé, dělám je také tak a domácí jsou nejlepší. Nevím proč se tu řeší jiné věci než daný recept- je to jako v Pelíškách. Tento recept je výborný !!! <3

Krásné fotky Ivčo :yes:

Bramborobé šišky :-K ALE gnocchi to je jiné kafe:-((

duchacek: jaké:-? Ráda se nechám poučit :-)

Tak nevím o tom, že celý život dělám gnocchi:-D U nás tomu říkáme bramborové špalíčky, v podstatě to jsou bramborové knedlíky:yes:

Dajda:
Knedliky vs. noky
No, už chápu, proč se v "Pelíšky" fotřík nebyl štonc domluvit s dcééérou:-D
Nevím jaká mouka se dává do noků ale do knedlíků zpravidla hrubá a do gnocchi jen výjimečně jiná (kukuřičná "krupice") než hladká (pšeničná) :-)
Edit:
Vzpomněl jsem si, že paní casinová dělává noky na špeku, s vejci a k tomu hlávkový salát:yes:
No a ty dopředu vařené noky dělává z krupice:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
domáci gnocchi, domácí gnocchi recept, recept na domácí gnocchi, bramborove gnocchi, bramborové gnocchi recept, bramborové noky, bramborové gnocchi recepty, domácí bramborové noky, recept na domácí bramborové noky, domácí gnochi, recept na bramborové gnocchi, domácí noky, domácí bramborové noky recept, gnočchi recept, domácí gnoci, gnochi recept, recept na gnocchi, domácí gnocci recept, bramborové noky recept, bramborové gnochi

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, sůl, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu