Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezamové bagetky s prefermentem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 873 kJ /
2 599 kcal
Bílkoviny75,35 g
Tuky80,30 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 6,51 g
Sůl16,04 g
Sacharidy385,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit. Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je možné nechat pracovat pekárničku), které bude asi hodin kynout.
Vykynuté vytáhneme z mísy (pekárny), propracujeme, rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme bagety. Krok 3: Před pečením je naříznu a nechám vykynout v bagetovém plechu, pak potřu vodou a upeču ve vyhřáté troubě (200°C/30-35min).

Zveřejněno 17. 2. 2017

Poznámka autorky cathleen

Jsou opravdu lehounké, sezamem voní a také sezamem chutnají – s máslem jako stvořené k lehké večeři.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/sezamove-bagetky-s-pref...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sezamové bagetky s prefermentem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w66R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sezamové bagetky s prefermentem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w66R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Marie Švarcová 23. 2. 2017 18:37
:yes::yes::yes:

Krása :yes:

Další lahůdka z tvé trouby. Jak ty to děláš? :-K

Drobek: díky :-K no - zamíchám těsto a jak vykyne, s radostí do něj vnořím ruce a už to jede:-8

Krásné bagetky i krásná fotka;-):-):yes:

Včera jsem znovu pekla i fotila, tak přidávám jednu fotografii:-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
bageta recept

Suroviny:
voda, mouka hladká, droždí, voda, podmáslí, olej, semínka sezamová, cukr, sůl, droždí, mouka hladká

Přidat fotografie receptu