Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zrcadlová poleva

Zrcadlová poleva je novým trendem na poli zdobení dortů. Hodí se na polévání hladkých želatinových dortů z ovocné nebo čokoládové pěny či na dorty potřené krémem. Poleva rozhodně pozvedne jakýkoliv dort na umělecké dílo.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hladovahana hladovahana

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 799 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky53,00 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy325,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu namočíme do vody na 5 minut a mezitím rozlámeme bílou čokoládu na kousky a dáme do větší nádoby. Krok 2: V rendlíku svaříme cukr a glukózu s 50 ml vody, odstavíme z tepla a přidáme kondenzované mléko. Vmícháme vyždímané plátky želatiny. Mícháme do jejího plného rozpuštění. Krok 3: Jakmile je želatina zcela rozpuštěná nalijeme celou tekutinu na rozlámanou čokoládu.
Necháme stát 5 minut a pak přidáme barvivo. Krok 4: Opatrně ponorným mixérem rozmixujeme tak, aby nevznikly bubliny, mixér držíme u dna.
Měla by vzniknout barevně sytá poleva. Krok 5: Než dosáhne poleva teploty 32 °C, neustále ji mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Jestliže není hladká a jsou v ní bubliny, můžeme ji přecedit přes sítko.
S polevou pracujeme tak, že dort postavíme na mřížku a poléváme jej.

Zveřejněno 20. 2. 2017

Poznámka autorky hladovahana

Poleva nesmí být moc teplá, jinak dort rozpustí. Musíme však myslet na to, aby byly dorty dobře vychlazené.

Můžeme experimentovat a do malého množství přimíchat např. zlatou práškovou barvu.

Nebo překrývat více barevných polev a rozetřít je opatrně nožem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zrcadlová poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWwR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zrcadlová poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWwR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dnes jsem polevu dělala vůbec poprvé a mohu tento recept maximálně doporučit. Pokud mohu poradit,dejte před tím,než budete dort polévat, cca na tři hodiny zamrazit. Polévala jsem polevou teplou 36stup. a vše vyšlo na jedničku :yes:

No ja prave chtela barvu cokolady, protoze jsem delala cokoladovy dort s cokoladovou penou a cokoladovou polevou - milovnik cokosky :) Jak rikate, asi jsem ji nechala moc zchladnout, ale bala jsem se, protoze jsem chtela polevat cokoladovou penu a nemam doma teplomer :/ jinach chutove vsem strasne moc chutnala, takze urcite zkusim znova a dekuji moc za bajecny recept!

Mam dotaz, co za krem je pod polevou?
Jinak ja jsem polevu zkousela, ale misto bile coko jsem dala vysoce procentni klasickou coko a poleva se mi zasekla asi nekde v pulce dortu

Terka: Vase Poleva byla asi moc husta nebo studena (pod 30 stupnu), ja delam vnitrek z mousse (napr. z malinove peny nebo z bile cokolady a slehacky, spoustu receptu jsem nasla v rustine i anglictine na youtube)
Tmavou cokoladu jsem taky vyzkousela, ale bohuzel se pak poleva neda barvit na jinou barvu nez cernou nebo hnedou. :-(

Vypadá to moc pěkně, snad to někdy vyzkoušíme!

Já jenom nechápu, když se někde objeví pojem kvalitní bílá čokoláda. Bílá čokoláda je přece vždy náhražka, protože pravá čoko je jen hnědá, když se vyrábí z kakaových bobů. Copak existují bílé kakaové boby? :-8

Sylva: cokolada tmava obsahuje kakaovy prasek. Bila cokolada existuje. Jen chybi kakaovy prasek,hlavmi slozka je kakaove maslo. V kazde zpravne cokolade musi byt nejmene 25%kakaoveho masla pokud ma mene neni to cokolada

Zobrazit starší odpověď

Na pohled krásné..:yes: ale to barvivo, samá chemie..:-( Líbila by se mi ta přírodní barva:-);-)

Marie Pajerová 21. 2. 2017 08:14
Tu polevu jsme zkoušeli, ale při krájení dortu se to strašně táhlo a na chuť nic moc, kdo to ochutnal ,říkal ať to už nedělám že je nej marcipán! No záleží na chuti a vkusu.

Poleva je bez barviva taková mléčně poloprůhledná , není sytě bílá.

zizala: Nasla jsem, ze do bile polevy se ma pridat praskova barva titanium dioxid.

Zobrazit starší odpověď

Jsou moc zajímavé tyhle polevy, nějaké jsem zahlédla na internetu a jsem ráda, že teď už vím, jak se dělají :yes: Když se nedá barvivo, je poleva jaká? Bílá nebo spíš asi smetanově bílá?

Tématické fráze:
zrcadlová poleva na dort, zrcadlová poleva mirror, zrcadlová poleva na dort recept, zrcadlová poleva na dorty recept, čokoládová poleva na dort, zrcadlová poleva mirror recepty, recept na zrcadlovou polevu, poleva na dort, čokoládová poleva recept, polevy na dorty recept, zrcadlova poleva na dorty, zrcadlová poleva mirror recept, bílá poleva na dort, poleva z čokolády recept, zrdcadlová poleva, poleva na dort recept, cokoladova poleva na dort recept, želatinova poleva, bílá poleva na dort recept, bila poleva recept

Suroviny:
cukr krupice, voda, želatina, čokoláda, sirup glukózový, salko,

Přidat fotografie receptu