Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 147 kJ /
513 kcal
Bílkoviny25,85 g
Tuky16,80 g
Vláknina25,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 842 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy52,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkvu na jemno nastrúhame, podusíme v troche vody. Necháme vychladnúť, vodu scedíme, vytlačíme. Krok 2: Cibuľku pokrájame a podusíme na oleji, pridáme k mrkve spolu s cesnakom, majoránkou, vajcami, zahustíme strúhankou, obaľujeme v strúhanke a vysmažíme na oleji.

Zveřejněno 9. 6. 2009

Poznámka autora magdalenka

Je to jednoduché a lacné zeleninové jedlo, nám chutí so zemiakovým šalátom bez majonézy (zemiaky, cibuľa, kyslé uhorky, nálev) alebo so zemiakovou kašou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RQj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RQj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

marbene: v druhej vete pisem o vytlaceni vody z mrkvy. Dam na sito a vytlacim. Tym padom to pojme malo struhanky. Aj karbanátky robím menšie, aby sa nerozpadávali.

marbene: Ja taketo fasirky zahustujem detskou krupickou, nie struhankou. Dobre saje vllhkost, pekne to drzi;-) a je to vo vysledku jemnejsie.;-) Zahustujem pomaly a necham 10 min postat, aby som videla hustotu. Potom tvarujem fasirky.:-((;-)

Chci se prosím zeptat, kolik je potřeba strouhanky na zahuštěni.Dělam přesně podle receptu a není možno aby tý karbanátky držely pohromadě.To by potom tý strouhanky tam muselo být hodně a ztratila by se chuť tý mrkve .Budu vykrajovat lžící a dělat placičky přímo na panvičce. Aspoň tam nebude přehnaně moc strouhanky.

Mrkvové karbanátky jsem neznala:-O. Tvůj recept nezklamal a moc jsme si pochutnali<3:yes:. Aby to bylo opravdu zdravé jídlo, pekla jsem v troubě, ale nakonec jsem to pokazila domácí tatarkou:-D. Děkuji, že jsi se podělila o recept:-K

Zdenka1: skvelá správa, potešila si ma.:-K

Dík, holky...spray nekupujem, mám nejaký rozprašovač na olej, ale aj minule mi v ňom olej zatuchol...teraz už asi mesiac ho nechávam v umývačke.:-8

Taky jsem je dělala, pak jsem zapomněla sem poznamenat - taky v troubě, jsou výborné. Já když dělám nějaké zeleninové placky v troubě, postříkávám je olejem ve spreji, je to rychlé:-):yes:

hosta: jo, tak to já taky, ale momentálně sprej došel, tak musela stačit mašlovačka :-)

Dnes jsem k večeři dělala karbanátky podle totožného receptu ;-). Tak sem přidám alespoň fotku a velký bodík :-).
A ještě poznámku: karbanátky jsou skutečně mnohem lepší studené, u nás s jogurtem ochuceným česnekem a pažitkou :-)

magdalenka: není přece vůbec za co, Magdalenko, Tvoje recepty mám ráda ;-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Frantiska::yes:

vyzkouseno, poprvé jsem je dělala s varene mrkve. Byly s bramborovou kasi. Ale mnohem lepsi byly studene namacene do zakysane smetany s česnekem a pažitkou :)

Děkuji za recept

tejaja:vďaka...:-K

Bola som nútená spracovať mrkvu ( vytopilo mi pivnicu :-D ), tak som hľadala niečo a našla. :yes::-) Narobila som spolu 24 fašíriek, ale len 4 som vypražila hneď, zvyšok putoval do mrazáku. Príde mládež, bude mať.:-D
Lucca43: Všetko, čo treba robiť namáhavejšie, teda aj strúhanie, zverím robotu, funguje spoľahlivo od r. 1974. ;-)
Magduška, dobrý recept.:yes:;-)

Lucca43, teší ma, že chutilo...na strúhanie mrkvy používam aj robot. Po udusení ju dobre vytlačím z vody.

Moc dobré, zařadila jsem do svých rodinných receptů a budu dělat častěji. Příště vyzkouším podle druhého receptu strouhat až po uvaření, protože to byla dřina nakrouhat tolik mrkve a ještě jsem se u toho pěkně strouhla do palce ;-( . Malinko mi taky vadila chuť strouhanky, příště více vyždímám, abych nemusela tolik zahušťovat nebo nahradím spíše moukou. Ale jinak jak říkám, dobrota. :yes:

Vypadá to lákavě a ten salát k tomu... Také ho dělám, někdy i s rychlokvaškami (jsou zdravé), někdy zas zaleju brambiory s cibulí a okurkami horkou směsí ředěného octa s vegetou. Změna je život! Karboše budou ve středu.

Zajímavý recept.Vyzkouším.:yes:

Tématické fráze:
mrkvové karbenátky, mrkvový karbanátek, zeleninové karbanátky, mrkvová nať použití, mrkvový karbenátek, zeleninove karbenatky, karbenatky z mrkve, zeleninový karbanátek, karbenatky s mrkvi, jídla z mrkve, jídlo z mrkve, mrkvové recepty, zeleninový karbenátek, mrkové karbanátky, karbanátky s tvarohem, karbanatek s mrkvi, raw karbanátky, karanáttki z mrkve, mrkvový karbenátky, zeleninové karbanátky recept

Suroviny:
mrkev, cibule, česnek, majoránka, sůl, vejce, olej, strouhanka

Přidat fotografie receptu