Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové řezy Almoyshavena

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 983 kJ /
1 908 kcal
Bílkoviny41,79 g
Tuky117,78 g
Vláknina7,65 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy166,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vody přidáme máslo, olej i sůl, dáme vařit. Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, aby se spařila.
Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No - klasické odpalované těsto. Krok 2: Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40x30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme. Krok 3: Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme - trvá to asi 25-30 minut.

Zveřejněno 4. 3. 2017

Poznámka autorky hosta

Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.

podle Takprosto.cc

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové řezy Almoyshavena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jkX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové řezy Almoyshavena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jkX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Eja57: milujem odpaľované cesto, z tejto dávky toho nie je veľa, musela som sa brzdiť...

magdalenka: moc se ti povedl, krásná fotka. Jitka tam nahoře má určitě radost:-K

S láskou spomínam na autorku receptu...postrádam tu jej osobu, jej osobnosť. Dnes vlastne celý deň spomínam na ňu, piekla som tento múčnik. Jednoduchý a rýchly, mal úspech. Pridala som foto.

Jelikož jsem tyto řezy neznal a svým názvem Almoyshavena (forma jakou je to napsané) mi spíš připomínal ruštinu, tak jsem zapátral na internetu, jestli to autorce nebude vadit, přidávám co jsem se dozvěděl ;-)
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.

Miquel: Moc děkuju za upřesnění. :yes: Taky mi to nedalo, když jsem recept s tímto názvem našla někde jinde, a hned jsem pátrala po internetu po nezvykle psaném slově ve španělštině. Naštěstí jsem hned narazila na váš komentář a ušetřila si čas. :-8

Zobrazit starší odpověď

Musí to byť perfektný múčnik!!! Ukladám si, u nás bude mať úspech zaručene. Vďaka za pridanie!

To jsou taky takové "trhací řezy" vidˇ, dělám občas taky z jablek a skořice:-K:yes:

hosta: trhaciu buchtu ja poznám z kysnutého cesta...(a keby som včera podvečer nepiekla rohlíčky makové, tak už toto mám napečené tiež:-8 Komplikované veci nemá rada.)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
trhací buchta skořicová, skoricove rezy, španělský skořicový koláč, skořicový koláč almoyshavena, španělské řezy, skořicové těsto, španělsko skořicový koláč, skořicové mraky, odpalované těsto se skořicí, španělská buchta, španělská trhací buchta s jablky, španělská skořicová buchta, arabske řezy, skořicový koláč z odpalovaného těsta, kynutý skořicový chlebíček, skořicovy rez, rychly recept mraky řezy, skořicové mraky recepty, buchta skořicové mraky, takprosto.cc

Suroviny:
voda, máslo, olej, mouka hladká, sůl, vejce, cukr krupice, skořice mletá

Přidat fotografie receptu